ZBOG VILIJAMOVE NAVODNE LJUBAVNICE ČAK JE I ČARLS PONIŽAVAO KEJT: Ovaj skandal će princezu zauvek proganjati, ne daju joj mira
Foto: Stephen Pond / PA Images / Profimedia

BURA SE NE STIŠAVA

ZBOG VILIJAMOVE NAVODNE LJUBAVNICE ČAK JE I ČARLS PONIŽAVAO KEJT: Ovaj skandal će princezu zauvek proganjati, ne daju joj mira

Pop kultura -

Kejt Midlton se poslednji put pojavila u javnosti na Božić prošle godine. Potom je nestala iz javnosti "zbog planirane operacije abdomena", kojoj je podvrgnuta u januaru. Od tada su se pojavile svakakve teorije zavere o tome gde se nalazi princeza od Velsa, a nije pomogla ni fotošopirana fotografija nje s decom.

Događaji od prošle nedelje pokazuju da Kejt nikad neće pobeći od sene markize od Čolmondelija. Rođena je kao Sara Rouz Henberi, a za 40-godišnju bivšu manekenku poslednjih pet godina šuška se da je ljubavnica princa Vilijama.

Sara Rouz Henberi, Sara Rouz Čolmondeli, Princ Vilijam, Rouz Henberi, Kejt Midlton
foto: Splash News / Splash / Profimedia

The Sun pokrenuo glasine

Pre pet godina britanski tabloid The Sun izvestio je da se Kejt posvađala s jednom od svojih najbližih prijateljica, Rouz Henberi, iz nepoznatih razloga. Rouz je udata za Dejvida Roksevidža (63), markiza od Čolmondelija, a par živi u čuvenoj Hoton Hol u Norfolku sa svoje troje dece. Njihov dom je samo četiri milje udaljen od Vilijamovog i Kejtinog seoskog skloništa Anmer Hol, a parovi se navodno druže u elitnom seoskom krugu u Norfolku.

Kako je pisao The Sun, Kejt je navodno odlučila da izbaci Rouz iz svog kruga iz misterioznih razloga.

Sara Rouz Henberi, Kejt Midlton, princ Vilijam, Dejvid Roksavidž
foto: Splash News / Splash / Profimedia

"Niko ne zna kako je došlo do ovoga", rekao je izvor za tabloid, nazvavši Rouz Kejtinom "ruralnom suparnicom".

Kraljevski izvori brzo su odbacili glasine o svađi. Novinar Ričard Kej objavio je u Daily Mail-u da je saznao da su glasine o svađi lažne, te da su obe strane razmišljale o tužbi, ali su na kraju odlučile da celu stvar ignorišu.

"Svi znaju za aferu, draga", objavio je tada britanski kolumnista Džils Koren na Tviteru i pokrenuo šuškanja da je razlog razdora između Kejt i Rouz afera pomenute s princem Vilijamom.

Kejt Midlton
foto: AP

Palata je tada navodno zapretila sudskim postupkom, a britanski tabloidi potpuno su prestali da pišu o ovoj temi. Nije bilo naknadnih izveštaja o potencijalnoj aferi, nije bilo prezentovanih dokaza (osim fotografija Vilijama i Kejt i Dejvida i Rouz, koji su prisustvovali istim događajima), a pogotovo nije bilo komentara nijedne od uključenih strana.

Čolmondelijevi preuzimaju ključne uloge u krunisanju kralja Čarlsa

Kako bi dokazao britanskoj javnosti da je sve u redu između Velsa i Čolmondelija, kralj Čarls stavio je markizu u centar svog krunisanja prošlog maja. Čarls je imenovao njenog supruga Dejvida za svog "gospodara u čekanju", a odabrao je Lorda Olivera, jednog od 14-godišnjih sinova blizanaca Dejvida i Rouz, kao zvaničnog počasnog paža na ceremoniji. Oliver je stao tik uz Vilijamovog i Kejtinog najstarijeg sina, princa Džordža, koji je takođe bio počasni paž.

Sara Rouz Henberi, Dejvid Roksavidž
foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Magazin Tatler je u to vreme primetio da je Dejvid postao stalni lord kralja Čarlsa, što znači da će biti prisutan svim vrstama kraljevskih događaja tokom Čarlsove vladavine. Mnogi su taj Čarlsov potez protumačili kao ponižavanje Kejt.

Nema dokaza da Kejtino povlačenje iz javnog života ima ikakve veze s Rouz Henberi. Kejt se nikada nije pozabavila glasinama o Rouz, a još manje uradila nešto u vezi s njima. No zbog nedostatka informacija o njenom zdravstevnom stanju, ljudi su krenuli da kreiraju razne teorije.

kralj Čarls
foto: James Veysey/Shutterstock / Avalon / Profimedia

Primera radi, nakon što se Stiven Kolbert našalio da Vilijam ima vanbračnog sina, tiktokeri su krenuli da tvrde da je Lord Oliver stvarno naslednik prestola. Čak i da je to istina, on ne bi bio naslednik - njegov brat blizanac Aleksander, grof od Roksevidža, nekoliko minuta je stariji.

Palata nikad nije komentarisala glasine o Rouz, a definitivno neće ni sada, što znači da će sena Rouz Henberi i dalje pratiti Kejt Midlton.

(Kurir.rs/ Story.hr/ L. S)

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track