IZABRAN JE NOVI DŽEJMS BOND? Nastavak serijala o omiljenom tajnom agentu imaće velike promene, a SVI SE PITAJU SAMO JEDNO
Foto: Printscreen YouTube

šuška se šuška

IZABRAN JE NOVI DŽEJMS BOND? Nastavak serijala o omiljenom tajnom agentu imaće velike promene, a SVI SE PITAJU SAMO JEDNO

Pop kultura -

Novi Džejms Bond biće glumac Aron Tejlor Džonson, prenose britanski mediji. Kako se navodi, on je dobio zvaničnu ponudu da postane tajni agent 007, čime je zvanično okončana višemesečna potraga za naslednikom Danijela Krejga.

Sve zavisi od Arona

Aron Tejlor Džonson
foto: Yonhap News / Newscom / Profimedia

Kako piše The Sun ovaj 33-godišnji umetnik tek treba zvanično da prihvati ponudu, a ukoliko to učini postaće sedmi glumac koji je tumačio čuvenog tajnog agenta od 1962. godine.

- Bond je Aronov posao, ako ga prihvati. Zvanična ponuda je na stolu i čeka se njegov odgovor. Što se tiče Eon Productions, Aron će potpisati ugovor narednih dana i oni mogu da počnu da se pripremaju za veliku najavu - rekao je izvor.

Aron Tejlor Džonson
foto: NASH / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kako prenose svetski mediji, on je prethodno učestvovao na tajnoj filmskoj audiciji u studiju Pajnvud i impresionirao filmsku producentkinju Barbaru Brokoli.

Međutim, još uvek ništa nije zvanično, a u trci za novog Bonda su i Idris Elba, Henri Kavil, Damson Idris, Džejms Norton, spominju se i Tom Hardi, Rege Žan Pejdž, a pominje se i Kilijan Marfi poslednje vreme Kilijan Marfi se smatra jednim od favorita produkcije.

Šta će biti sa Džejms Bondom?

UPOZORENJE: MOGUĆI SU SPOJLERI

Džejms Bond
foto: Sunset Box / Allpix Press / Profimedia

Franšiza o najčuvenijem tajnom agentu traje već 58 godina, a Bond je svaki put preživeo. Kao po difoltu kraj je uvek na ruku tajnom agentu, koji pobeđuje zlikovce, uništavajući njihove jazbine i vodi kući svoju devojku.

Autor romana o Džejmsu Bondu, Ijan Fleming, napisao je ogroman broj romana i kratkih priča o svom legendarnom glavnom čoveku, 007. Da bi održao Bond u životu, otišao je toliko daleko da mu je onemogućio da umre u bilo kom od knjige. Bez obzira u kojoj se zastrašujućoj situaciji života ili smrti našao, Bond je uvek uspevao da pronađe izlaz za bekstvo ili da ima tajni imunitet na trovanje u trenutku.

Bond je mrtav?

0635364499, Džejms Bond, Danijel Krejg
foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Bondova smrt u filmu "Nema vremena za umiranje" bila je presedan u franšizi.

Drugi glumci su u prošlosti želeli da izađu iz franšize, ali filmovi su uvek pronalazili pametne načine da umiru, a da se franšiza nastavi. Kršenje kanona i puštanje Krejga da umre je revolucionarni potez koji ostavlja mogućnost da Bond umre u bilo kom sledećem nastavku, podižući ulog.

Bondova smrt je takođe bila neophodna da bi ova franšiza preživela. Naslov filma nas NIje lagao. To je takođe prilično definitivno; teško ga je ranio Safin i raketni udar je zbrisao ostrvo. A legendarni špijun je izgledao kao da se pomirio sa svojom sudbinom.

Danijel Krejg
foto: Promo

U ovom delu, Bond je saznao da je otac, a sve je delovalo kao da je spreman da se skrasi sa Medlin i Matildom. Međutim, autori su odlučili da stave tačku...

Da li je smrt bila neophodna?

Nakon berlinske premijere "Kazino rojala" iz 2006. godine, Krejg je rekao u intervjuu za Varajeti da je kraj neminovan. Prvobitni plan je bio da se lik ubije na kraju Krejgovog četvrtog filma (Spectre), ali su dugogodišnji producenti serijala Barbara Brokoli i Majkl G. Vilson želeli da se uradi još jedan.

Reditelju "Nema vremena za umiranje" Keriju Džodžiju Fukunagi rečeno je da će Bond umreti na kraju filma kada se pojavi, ali okolnosti njegove smrti još uvek nisu utvrđene. Krejg je primetio da je Savino oružje stvorilo "nepremosiv problem" za Bonda, jer nije mogao da nastavi da živi a da ne ugrozi svoju porodicu.

Šta kažu teorije? Korenite promene na vidiku?

Džejms Bond
foto: beta ap Jonathan Olley

Ironično, prvi put kada Bond ima nešto zaista važno za život je prvi put da je lik ikada ubijen. Međutim, "Nema vremena za umiranje" bi bio još tužniji da je Bond preživeo jer događaji koji su neposredno prethodili njegovoj smrti onemogućavaju mu da vidi Madlen (Lea Sejdu) ili Matildu (Lisa-Dora Sonet) a da ih ne ubije.

Na početku "Skajfala", izgleda da Bond pogine u nesreći dok je pokušavao da povrati važan hard disk računara, ali se ispostavilo da je ovo varka kako bi se mogao skrasiti i povući.

Ponavljajuća tema u filmovima o Bondu je da Bond želi da se izvuče iz špijunažne igre i da ima miran život gde nije stalno u opasnosti.

Džejms Bond, Tehnologija, 007, Gedžeti, 193, Jedan Snimak
foto: Youtube/screenshot

Bond je izgubio skoro sve ljude koji su mu bili najbliži tokom različitih nastavaka, i iako bi u sekundi menjao svoj život za Medlin i Matildu, to ne znači da je mogao.

On se žrtvuje znajući da su njegovi voljeni bezbedni, ali ako bi ih Safin ubio, onda bi Bond učinio sve što je u njegovoj moći da nastavi da se bori. Jedini način da se održi bio je ako zavara sve verujući da su oni živi i da je umro spasavajući njih.

Ostaje pitanje, da li će u nastavku Bond preživeti, ili će se franšiza nastaviti sa njegovim naslednikom. Produkcija se još uvek nije oglašavala o spekulacijama.

Bonus video:

02:16

KO JE SRPSKI ŠPIJUN PO KOME JE NASTAO DŽEJMS BOND? Duško je bio dvostruki agent, a sad je otkriveno i ZNAČENJE BROJA 007

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track