OGROMAN PREOKRET ZA KRALJEVSKU PORODICU: Čarls će se danas pojaviti na OVOM MESTU, a svaki detalj je isplaniran DO TANČINA
Foto: Geoff Robinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

LAGANI POVRATAK U JAVNI ŽIVOT

OGROMAN PREOKRET ZA KRALJEVSKU PORODICU: Čarls će se danas pojaviti na OVOM MESTU, a svaki detalj je isplaniran DO TANČINA

Pop kultura -

Kralj Čarls i kraljica Kamila pojaviće se danas na uskršnjoj službi u Vindzoru. Dolazak monarha predstavlja važan iskorak i pozitivan znak. A njegovo pojavljivanje biće usklađeno sa njegovim zdravstvenim stanjem. Pre nekoliko dana potvrđeno je da kraljevski par neće propustiti ovogodišnje porodično okupljanje, evo po čemu se to razlikovati od prethodnih godina.

Dolazak kralja Čarlsa tumači se kao njegov blagi povratak u javni život. Monarh i kraljica Kamila doći će državnim automobilom, pre nego što zauzmu svoja mesta malo dalje od ostatka kraljevske porodice, kako ne bi bio izložen eventualnom riziku od infekcija tokom lečenja protiv kancera.

kralj Čarls
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Prošle godine monarh je poveo svoju porodicu pešice do kapele Svetog Đorđa, gde su mu se pridružili Vilijam i Kejt Mildton sa troje dece. Ali ove godine očekuje se da će automobilom stići do samih vrata crkve, piše Sunday Express.

Kraljevo planirano prisustvovanje službi jeste "znak da stvari idu u dobrom smeru", rekao je izvor iz palate za The Telegraph. Vilijam i Kejt neće prisustvovati službi, koja verovatno neće biti veliko porodičnookupljanje ili služba dok je Čarls pauzirao svoje većinu svojih kraljevskih dužnosti u javnosti.

kralj Čarls
foto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Princ Endru će predvoditi povorku preostalih članova kraljevske porodice dok budu dolazili do crkve.

"U odsutnosti princa Vilijama, njegovog brata princa Harija i njihove dece, Endru ima prednost kao osmi u redu za presto uprkos tamnim oblacima koji se skupljaju nad njegovom glavom kao rezultat njegovog loše procenjenog prijateljstva sa pokojnim pedofilom Džefrijem Epstajnom", kaže Majkl Kolet za Sunday Expres.

Princ Endru i Sara Ferguson
Princ Endru i Sara Fergusonfoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Napomene radi, princu Endruu sudilo se zbog seksa sa maloletnom devojkom, slučaj je rešen novčanom nagodbom. Kolet njegovo prijateljstvo sa ozloglašenim predatorom naziva loše procenjeno prijateljstvo, a istina je mnogo više od toga i mnogo gora.

"Kralj je čovek vere i Uskrs mu je uvek bio od velike važnosti. Bio je odlučan da poseti crkvu svetog Đorđa, i da predvodi kraljevsku porodicu u slavlju Hristovog vaskrsnuća, najznačajnijeg datuma u hriršćanskom kalendaru", dodao je Kolet.

Kejt Midlton
foto: Printscreen/Instagram

Ni kralj ni Kamila neće biti na porodičnom ručku nakon službe u ckrvi, navodi Sunday Express. A njegovi saradnici su navodno rekli da se prisustvu monarha na bilo kojem događaju treba nadati, a ne pretpostavljati njegov dolazak dok se on i dalje fokurisa na svoje zdravlje, piše Daily mail.

Bakingemska palata saopštila je petog ferbuara da kralj Čarls boluje od kancera. Pre toga je sredinom januara imao operaciju zbog beningnog povećanja prostate, u londonskoj bolnici gde je nekoliko dana ranije Kejt Midlton o kojoj je svoj stav iznela bivša portparolka krlajice Elizabete Druge, povrdgnuta je hiruškoj proceduri abdomena. Princeza od Velsa saopštila je 22. marta da boluje od raka, lečenje traje od kraja februara.

(Kurir.rs/ Daily Mail/ Blic žena/ L. S)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track