EVO KOJI TIP RAKA IMA KRALJ ČARLS Šok tvrdnje zaposlenih U PALATI: "Ozbiljnost njegove dijagnoze je JAVNA TAJNA"
Foto: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

KAŽU DA MU JE OSTALO JOŠ DVE GODINE ŽIVOTA

EVO KOJI TIP RAKA IMA KRALJ ČARLS Šok tvrdnje zaposlenih U PALATI: "Ozbiljnost njegove dijagnoze je JAVNA TAJNA"

Pop kultura -

I dok je Kejt Midlton saopštila da ima rak tek posle pritiska javnosti i nekoliko nedelja neverovatnih spekulacija i teorija zavera, kralj Čarls opredelio se za drugačiji put - bio je transparentan od samog početka. On se početkom februara podvrgao operaciji prostate na privatnoj klinici u Londonu, a ubrzo je palata saopštila da su lekari tom prilikom utvrdili da monarh ima i dijagnozu kancera.

Saopšteno je da se kralj Čarls oseća dobro i da intezivno radi na lečenju, te da će u znatnoj meri smanjiti državne obaveze i javni angažman kako bi mogao na miru da se posveti oporavku. Generalno, stiče se utisak da su prognoze obećavajuće, a tome doprinosi i činjenica da se Čarls povremeno pojavljuje u javnosti. Štaviše, on će danas sa suprugom Kamilom prisustvovati tradicionalnoj Uskršnjoj službi u Vindzoru, za razliku od Vilijama i Kejt Midlton.

kralj Čarls, kraljica Kamila, Kamila Parker Bouls
foto: Paul Edwards / News Licensing / Profimedia

"Kraljevo planirano prisustvovanje službi jeste 'znak da stvari idu u dobrom smeru'" , rekao je izvor iz palate za "The Telegraph".

S druge strane, stižu oprečne informacije. Bakingemska palata zadržala je detalje dijagnoze, uključujući i to koju vrstu raka ima kralj Čarls, ali su poverljivi izvori za američki "In Touch" otkrili da je reč o raku pankreasa, te da mu je navodno ostalo još samo dve godine života!

Otud možda i medijski navodi da će na službi Čarls sedeti "izolovan od ostatka porodice" usled bojazni za njegovo zdravlje.

kralj Čarls, kraljica Kamila, Kamila Parker Bouls
foto: Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dijagnoza britanskog monarha je javna tajna među kraljevskim osobljem, piše "In Touch".

"Mnogo dvorjana veruje da je Čarlsov rak gori nego što se to predstavlja u javnosti. Čak i pre dijagnoze, postojala je zabrinutost za njegovo zdravlje", rekao je visoko kotirani izvor iz same palate za pomenuti magazin.

"Čarls se pojavljuje u određenim prilikama u javnosti, ne samo da bi stao na put ludim teorijama zavere i lažnim izveštajima o njegovoj smrti, već i da bi pokazao ljudima da i dalje može da obavlja svoje dužnosti kao kralj", zaključio je insajder, dodajući da se ovaj 75-godišnjak "pridržava uputstava lekara i voljan je da isproba bilo koji tretman lečenja kako bi produžio život za bar nekoliko godina".

(Kurir.rs/ In Touch/ Blic žena/ L. S)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track