PRINČEVE ZAVADILI I NASLEDSTVOM: Evo da li je više novca pripalo Vilijamu ili Hariju, šta se iza toga krije o kojoj se CIFRI radi
Foto: EPA / Andy Rain

IMALI NASLEĐE OD MAJKE

PRINČEVE ZAVADILI I NASLEDSTVOM: Evo da li je više novca pripalo Vilijamu ili Hariju, šta se iza toga krije o kojoj se CIFRI radi

Pop kultura -

Pre četiri godine princ Hari (39) i njegova supruga Megan Markl (42) odstupili od dužnosti starijih članova porodice. Tad su hteli da budu finansijski nezavisni, a izgleda da im je u tome pomoglo nasledstvo. Naime, braća Vilijam (41) i Hari nasledili su novac od poginule majke, princeze Dajane. Radilo se o ukupno 13 miliona funti, ali to nasledstvo je nakon smrti smanjeno na 8,5 miliona, navodi The Sun.

Princ Hari, kraljevska porodica, Princeza Dajana, Princ Vilijam, Princ Carls
foto: Profimedia

Ipak, svota je tokom godina dosegnula cifru od 20 miliona funti zahvaljujući pametnim ulaganjima kraljevskih savetnika. Braća su taj novac videla tek u svojim 20-im. Trebalo je da Vilijam i Hari podele oko 14 miliona funti od ulaganja, izvestio je BBC 2002. godine, piše The Sun.

princ Vilijam
foto: OLI SCARFF / Avalon / Profimedia

Prinčevi su dobili i nasledstvo od njihove prabake Elizabete Bous Lajon, poznate kao kraljica majka, nakon što je preminula 2002. godine. Ona je svojoj ćerki Elizabeti II ostavila nasledstvo procenjeno na 70 miliona funti. Kasnije je objavljeno da je većina novca otišla Hariju jer bi Vilijam u budućnosti trebalo da profitira ako preuzme titulu kralja.

Princ Hari
foto: AP Ben Stansall

Hari i Megan imaju kalifornijsku vilu vrednu 12,8 miliona funti, u kojoj odgajaju svoje dvoje dece, Arčija i Lilibet, za koju su navodno podigli kredit od 8,3 miliona funti.

Pretpostavlja se da Hari ima neto vrednost od 48 miliona funti, te se smatra da Megan slično teži, a par novac zajednički troši. Ona je pre udaje imala svotu od 3,5 miliona funti nakon uloge u seriji "Suits".

(Kurir.rs/ The Sun/ L. S)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track