VILIJAM I KEJT OVIH DANA DALI SU OVAJ BRATSKI PREDLOG MEGAN I HARIJU: Saseksovi ih BEZOČNO odbili, ali braća moraju da se pomire
Foto: Paul Grover / AFP / Profimedia

evo zašto

VILIJAM I KEJT OVIH DANA DALI SU OVAJ BRATSKI PREDLOG MEGAN I HARIJU: Saseksovi ih BEZOČNO odbili, ali braća moraju da se pomire

Pop kultura -

Princ Vilijam i Kejt Midlton daju sve od sebe da okončaju svađu sa princem Harijem i Megan Markl, tvrdi kraljevski analitičar Tom Kvin. Navodno je par rešen da izgladi zategnute odnose i ponovo okupi porodicu, ali je problem u Saseksovima.

On ističe da su princ i princeza od Velsa kontaktirali Harija i Megan, te da su ih pozvali da dovedu svoju decu, princa Arčija i princezu Lilibet, u Veliku Britaniju u posetu. Međutim, navodno je Megan Markl bila ta koja je odbila predlog.

princ Vilijam, Kejt Midlton, princ Hari, Megan Markl
foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

- Nema šanse da bi Megan dovela decu u Veliku Britaniju. Vilijam i Kejt Midlton predložili su im da dovedu decu i da njihove dve porodice pokušaju da se pomire, ali taj predlog za sada ne vodi nikuda - tvrdi Kvin za "Mirror".

Stručnjak za britansku kraljevsku porodicu dodao je i da su princ i princeza "veoma nervozni" zbog Harijevog dolaska u Englesku u maju ove godine, te da su zabrinuti u vezi toga da li će vojvotkinja biti sa njim ili ne.

- Vilijam i Kejt imaju bojazan, bez obzira na to da li će Hari doći sam ili sa Megan, da će se pojaviti puno poteškoća i da ih čeka mnogo planiranja kako bi pokušali da smanje sve neizbežne neprijatnosti i sramotu. Jedan od planova koji je na razmatranju jeste da se braća pojave zajedno u javnosti bar na kratko, kako bi pokušali da pokažu javnosti da bar mogu da budu uljudni jedan prema drugome - ističe Tom.

- To je biranje manjeg od dva zla. Ako Hari dođe u Veliku Britaniju u maju i izbegne da se vidi sa svojim bratom i Kejt, biće štetnijih spekulacija nego ako pokušaju da se pomire bar toliko da mogu da imaju kratak sastanak - dodaje.

kraljevska porodica, Megan Markl, princ Hari, princ Vilijam, kralj Čarls, Kejt Midlton
foto: ALPR/AdMedia / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Podsetimo, princ Hari bi trebalo da u maju poseti svoju domovinu kako bi održao govor na jubileju, odnosno 10. godišnjici događaja Invictus Games, čiji je osnivač i pokrovitelj.

Braća i jetrve su na ratnoj nozi još otkako su Hari i Megan izneli niz optužba na račun kraljevske porodice u intervjuu sa Oprom Vinfri, a potom i u prinčevim memoarima "Rezerva". U autobiografiji je vojvoda od Saseksa otkrio da je Vilijam rekao za Megan da je "teška", "nepristojna" i "neljubazna", a da ga je potom "uhvatio za kragnu, pokidao lančić i oborio ga na pod".

Saseksovi, koji trenutno žive u Kaliforniji, imali su želju u septembru 2022. da dođu sa decom u Englesku, ali su odustali od toga zbog straha za bezbednost nakon što je Kraljevski komitet odbio da im dodeli obezbeđenje.

Inače, nakon što je Kejt krajem marta obelodanila da ima dijagnozu raka, navedeno je da su Megan i Hari kontaktirali nju i Vilijama, ali nisu poznati detalji razgovora.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track