PREMINUO GLUMAC I KOMIČAR U 82. GODINI: Ćerka objavila tužne vesti, decenijama zasmejavao publiku, a znate ga iz ove hit serije
Foto: Brent Perniac/AdMedia / SplashNews.com / Splash / Profimedia

tuga

PREMINUO GLUMAC I KOMIČAR U 82. GODINI: Ćerka objavila tužne vesti, decenijama zasmejavao publiku, a znate ga iz ove hit serije

Pop kultura -

Džo Flerti, američki glumac i komičar poznat po ulogama u seriji Freaks and Geeks i skeč humorističnoj seriji SCTV, preminuo je u 82. godini.

Džo Flaerti, Džo Flaherti, Joe Flaherty
foto: Brent Perniac/AdMedia / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Flertijevu smrt je objavila njegova ćerka Gudran, koja je rekla da je nastupila nakon "kratke bolesti". Rođen u Pitsburgu, Flerti je počeo da se bavi komedijom kao deo čikaške improvizovane grupe The Second City. Njegova karijera trajala je skoro pet decenija, sa ulogama u mnogim omiljenim televizijskim komedijama kao što su Frasier i Family Guy. U izjavi, Gudran je rekla da je njen otac imao "nepokolebljivu strast prema filmovima iz 40-ih i 50-ih godina", što je uticalo na njegovu karijeru.

Dodala je da mu je posebno drago vreme na SCTV-u.

„Cenio je svaki trenutak proveden u emisiji, tako ponosan na njen uspeh i tako ponosan što je deo neverovatne glumačke ekipe“, rekla je ona.

Komičar Martin Šort, Flahertijev bivši kolega iz SCTV-a, rekao je u izjavi: „Bilo je vrlo malo ljudi tako mudrih ili urnebesnih kada je u pitanju komedija, podučavanje improvizacije i umetnost likova kao Džo.

"U SCTV-u smo ga zvali voditelj. U životu je jednostavno bio najsmešniji čovek u sobi. Jednostavno sam ga obožavao."

Posle osam godina na SCTV-u, Flaherti je dobio ulogu u tinejdžerskoj komedijskoj drami Freaks and Greeks kao Harold Veir, otac dvoje nezgodnih tinejdžera.

Serija je otkazana nakon jedne sezone, ali je kasnije postala kultni klasik i pokrenula karijere nekoliko mladih glumaca, uključujući Džejmsa Franka, Seta Rogena, Buzija Filipsa, Džejsona Sigela i Lindu Kardelini. Flerti je takođe bio poznat po maloj, ali nezaboravnoj ulozi u filmu Srećni Gilmor iz 1996. godine, gde je igrao heklera koji ismejava titularnog igrača golfa, koga je igrao Adam Sandler. Glumac je bio omiljen ne samo u svojoj rodnoj SAD, već i u Kanadi, gde se kasnije preselio da bi pokrenuo Torontovo ogranak improvizovane trupe Second City.

Džo Flaerti, Džo Flaherti, Joe Flaherty
foto: Admedia, Inc / ddp USA / Profimedia

Pojavio se u nekoliko kanadskih sitkoma i gostovao u kanadskoj skeč komediji Royal Canadian Air Farce.

Ko-zvezde pamte Fertija kao ljubaznog i talentovanog komičara.

U objavi na Instagramu, Adam Sandler je rekao da je "obožavao Džoa dok je odrastao". „Ne bi moglo biti zabavnije da me natera na golf teren. Najlepši momak koga poznajete. Genije komičara. I prava draga Savršena kombinacija“, napisala je Sandler. „Mnogo ljubavi za njegovu decui i hvala Džou za svu veličinu koju nam je svima dao.

"Bila sam tako oduševljena što mogu da radim sa njim", napisala je Dženifer Tili, koja je glumila zajedno sa Flahertijem u filmu Pogrešan momak iz 1997. godine.

"Njegov nastup je bio savršen. Sjajan komičar. Otišao prerano." Flaherti je bio u braku sa Judith Daglei 22 godine do njihovog razvoda 1996. Iza njega je ostalo dvoje dece, Gudrun i Gabriel Flaherti.

(Kurir.rs/BBC/T.J.)

Bonus video:

02:36

KOMEMORACIJA ŽARKU LAUŠEVIĆU: Jecaji i tuga u JDP-u, supruga Anita s decom u prvom redu NEMA OD BOLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track