NIJE MOGLA DA SE REŠI MRLJA NA PLAFONU: Kad je shvatila šta je u pitanju, život joj se ZGADIO (FOTO)
Foto: Printscreen/Reddit

PITALA ZA SAVET

NIJE MOGLA DA SE REŠI MRLJA NA PLAFONU: Kad je shvatila šta je u pitanju, život joj se ZGADIO (FOTO)

Žena -

Jedna je korisnica Reddita objavila fotografiju svog plafona na kome su dve smeđe mrlje. S obzirom na to da sama nije znala odgovor, upitala je ostale korisnike kakve su to mrlje koje joj se stalno pojavljuju na plafonu, te je objasnila da plafon nije ni vlažan ni mekan, prenosi Mirror.

Dodala je i da su mrlje prvo počele da se pojavljivljuju u ćoškovima, ali onda su krenule i prema sredini. Obratila se i komšinici sa sprata iznad, ali ona joj je rekla da njen pod nije mokar. Takođe, ljudi iz održavanja samo su joj prefarbali plafon, ali mrlje su se opet pojavile.

Mnogi su komentarisali njenu objavu, a većina korisnika ju je upozorila da nije u pitanju buđ ili napukla cev, već mišja ili pacovska mokraća.

"Imao sam ovakve mrlje i ranije, prvo sam mislio da je to neka vrsta mrlje koja se ponavlja, ali onda sam shvatio da su to miševi na tavanu", napisao je jedan korisnik.

Drugi, koji su imali slična iskustva, objasnili su da su smeđe mrlje koje se pojavljuju na različitim mestima urin glodara koji curi kroz gips i boju. Neki su pisali i da se možda radi o curenju vodovoda te su je savetovali da koristi ultraljubičastu (UV) svetiljku kako bi proverila da li je to zapravo mokraća.

"Osvetljen UV svetlom, urin glodara svetli jer fluorescira", napisao je jedan korisnik. Druga korisnica je dodala da bi trebalo da pokuša i da pomiriše mrlje: "Moj sin je namirisao takve mrlje i rekao da smrde na kavez za hrčke. Tako sam znala da je to mišja mokraća".

Glodari poput miševa ili pacova svojim urinom i izmetom mogu uzrokovati ozbiljna oštećenja i preneti bolesti poput salmonele i listerije.

(Kurir.rs/ Mirror/ L. S)

Bonus video:

00:37

OKRENULA JE OVO NAOPAKO I ZAKAČILA NA PLAFON: Elena Karaman Karić svoj dom nazvala SVETIM, a evo šta sada RADI! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track