SPAVALI U SPECIJALNOM KREVETU, A UMRLI ISTOG DANA: Ovo su bili PRVI SIJAMSKI BLIZANCI koji su imali žene i ukupno 21 dete (FOTO)
Foto: youtube printscreen

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA

SPAVALI U SPECIJALNOM KREVETU, A UMRLI ISTOG DANA: Ovo su bili PRVI SIJAMSKI BLIZANCI koji su imali žene i ukupno 21 dete (FOTO)

Zanimljivosti -

Braća Čang i Eng Bunker rođeni 11. maja 1811, na Sijamu - današnji Tajland, bili su nerazdvojni blizanci srasli ligamentom koji se nalazio iznad njihovih kukova. Majka ih je ohrabrivala da što više istežu ligament kojim su spojeni kako bi mogli da, koliko je moguće, funkcionišu "razdvojeno" što su i uspeli jer se ligament kojim su povezani proširio čak 12 centimetara.

Kao rezultat njihove slave, termin sijamski blizanac postao je da se koristi za sve blizance spojene nekim delom tela, bilo koje nacionalnosti.

Trčali su, plivali, pomagali roditeljima u poljoprivredi i kućnim poslovima. Jednom prilikom ih je primetio Britanac Robert Hanter i ubedio njihove roditelje da ih povede na Zapad u cirkus, na šta su oni pristali. Tamo su nastupali i do šest dana nedeljno, radili salto, podizali tegove i igrali su šah.

Čang i Eng Bunker
foto: Profimedia

Doktori su otkrili da su oba brata osećala isto, ako na primer golicaju samo jednog ili ako je jedan pojeo nešto što mu se ne sviđa to bi osetio i drugi. Bili su veoma inteligentni.

Godine 1838. se sele u Severnu Karolinu i tamo upoznaju dve sestre svog komšije. Čang se odmah zaljubio u jednu od sestara, a i ona mu je uzratila ljubav, pa je tako bilo dogovoreno da se i Eng oženi drugom sestrom.

Nikome nije bilo jasno kako su parovi imali normalan seksualni život, ali su i jedni i drugi imali mnogo dece. Čang je imao desetoro dece, a njegov brat Eng čak 11. Krevet u kojem su spavali bio je napravljen za četvoro i braća su ležala u sredini dok su njihove žene bile sa strane.

Čang i Eng Bunker
foto: Profimedia

Za vreme građanskog rata su ostali bez novca pa su odlučili da se vrate cirkusu.

Jednom prilikom Čang je doživeo infarkt pa je njegova cela desna strana ostala paralizovana. Blizanci nikako nisu želeli da budu razdvojeni sve dok nisu došli do godina kada su krenuli da se plaše da će jedan od njih umreti i da će drugi živeti sa lešem.

Međutim, doktori nisu hteli da ih razdvoje.

Godine 1874. Čang dobija bronhitis i dva dana kasnije je preminuo. Eng se probudio pored mrtvog tela i uspaničen nije znao šta da radi. "Onda i ja idem", rekao i je i od tuge i bola preminuo nakon samo tri sata.

( Kurir.rs / Informer / T.B )

Bonus video:

02:25

OČAJNI OTAC OVAKO POKUŠAO DA SPASE SVOJA 4 DETETA, ALI NIJE USPEO: Beba, blizanci i dečak ugušili se u snu, užas kakav se ne pamti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track