PROKLETSTVO SERIJE "BEVERLI HILS" Niko od glavnih glumaca se nije usrećio, Dilan je iznenada preminuo, a Brenda umire od raka
Foto: Profimedia

tužne sudbine

PROKLETSTVO SERIJE "BEVERLI HILS" Niko od glavnih glumaca se nije usrećio, Dilan je iznenada preminuo, a Brenda umire od raka

Pop kultura -

Popularna serija "Beverli Hils 90210" obeležila je 90-e, ali glumce iz serije prati tragična sudbina

Nedavno je 52-godišnja američka glumica Šenon Doerti otkrila kako prodaje svoju imovinu kako bi 'olakšala život svojoj majci kad umre'. Glumica koja je poznata po ulozi Brende Volš već duže vreme se bori s karcinomom. Naime, 2015. joj je dijagnostikovan rak dojke, a prošle godine je saznala da je rak metastazirao. Rak joj se prvo proširio na mozak, a sada i na kosti.

Šenon Doerti
foto: Instagram/theshando

- Moj prioritet u ovom trenutku je moja mama. Znam da će joj biti teško ako umrem pre nje. Budući da će joj biti tako teško, želim joj olakšati neke stvari. Ne želim da nakon toga zatekne hrpu stvari kojima mora da se bavi. Ne želim da ima četiri skladišne jedinice pune nameštaja - objasnila je glumica i dodala je da pregledava stvari koje poseduje kako bi ih donirala ili prodala ako joj se nešto dogodi.

Šenon Doerti
foto: Printscreen/Instagram

Glumičinog partnera Dilana Mekeja u popularnoj seriji igrao je Luk Peri koji je iznenada preminuo 4. marta 2019. u 53. godini od posledica moždanog udara. Dilan je često bio opisivan kao "zločesti dečko devedesetih", a svojim izgledom osvojio je obožavateljke serije i tako postao njihova prva simpatija.

Luk Peri
foto: Profimedia

Peri je još 2015. godine na rutinskom pregledu otkrio kako ima predtumorske izrasline na debelom crevu. Tada je pristao na operaciju koja mu je spasila život, a kasnije je naglašavao kolika je važnost preventivnih pregleda.

- Trenutno u Americi živi 23 miliona ljudi koji su već trebali da odu na kolonoskopiju, ali još nisu. I koji bi trebali. Da sam kasnije otišao doktoru, suočio bih se s nečim gorim. A da sam ranije otišao doktoru, bolje bih prošao - ispričao je tada Luk za Daily Mail.

Luk Peri
foto: Asošijejted Pres

Glumac je nakon dijagnoze promenio prehrambene navike, a priča se da je upravo nezdrava ishrana presudila popularnom glumcu.

Bogatašicu Tori prate dugovi: 'Teško se prebaciti sa zlatne kašike na plastičnu'

Dona Martin Silver se zbog disleksije često mučila u školi, a krilatica 'Dona Martin je maturirala' postala je deo pop kulture. Naime, suočila se s potencijalnom zabranom maturske svečanosti zbog kršenja pravila škole, ali zahvaljujući podršci prijatelja uspela je da završi srednju školu i maturira.

Beverli Hils, Tori Speling, Džini Gart, Šenon Doerti
foto: Profimedia

Donu je igrala glumica Tori Speling (50), a mnogi su komentarisali tada kako je ulogu u popularnoj seriji dobila zbog oca koji je bio producent serije. Glumica je tokom desetogodišnjeg emitovanja serije uspela da osigura sebi ugodan život, ali čim su se kamere ugasile, krenuli su finansijski problemi. Kako bi se izvukla iz dugova, 2007. je krenula s rijaliti emisijom 'Tori & Dean: Inn Love' te je izdala i nekoliko knjiga, navodi Page Six.

Tori Speling
foto: Profimedia

Nikad nije znala s finansijama pa se jednom prilikom i našalila u svojim memoarima kako je teško 'kada odrasteš na zlatnoj kašiki prebaciti se na plastičnu'. Prošle godine razvela se i od supruga Dina Mekdermota (56) i tada je živela u kamperu s njihovih petero dece, navodio je Daily Mail. Sa suprugom Dinom, s kojim je imala aferu dok je bila još u braku s prvim suprugom, ušla je u ogromne dugove koji traju i dalje.

U braku su proveli 18 godina, a i pre razvoda Tori i Dina šuškalo se o problemima i trzavicama.

Tori Speling
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

- S velikom tugom i teška srca osećam da smo nakon 18 godina provedenih zajedno i petoro neverovatne dece, Tori i ja odlučili da krenemo svako svojim putem i započnemo novo sopstveno putovanje - napisao je tom prilikom Din u objavi na društvenim mrežama.

Tori Speling, Din Mekdermot
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

On je krajem 2013. i priznao kako je varao suprugu koja je tada doživela nervni slom. Kako je rekao, supruga je često vikala na njega i bila lošeg raspoloženja, zbog čega je počeo da traži utehu u drugim ženama, ali je zažalio. Kasnije se lečio i u klinici za zavisnike od seksu.

Tuča s bandom i propali brakovi obežili su plavog Stiva

59-godišnji Ijan Zering proslavio se ulogom Stiva Sandersa u seriji "Beverly Hills 90210", a na Staru godinu potukao se s motociklističkom bandom. U automobilu glumca bila je i njegova desetogodišnja ćerka Pena. Tada je objavljen i snimak na kojoj se vidi kako Zering izlazi iz automobila i udara motociklistu, a nakon toga na njega nasrće nekoliko ljudi, a jedan je krenuo i motorom na glumca.

Beverli Hils
foto: Profimedia

Strani mediji prvo su javljali kako je glumčev automobil udaren i da je zbog toga krenuo na motocikliste. Nekoliko dana nakon događaja Page Six naveo je kako po novom videu izgleda da banda nije napala glumca kako se verovalo nego da je glumac izašao iz automobila i krenuo u napad.

Osim toga, glumac iza sebe ima dva propala braka i dvoje dece. Od 1997. do 2002. bio je u braku s glumicom i nekadašnjom Plejboj zečicom, Niki Šiler (53). 2019. razveo se od druge supruge Erin i to nakon deset godina braka. S Erin je dobio dve devojčice Miju i Penu.

Ijan Ziring
foto: Profimedia

Brojni problemi glumaca koji nisu ponovili uspjeh iz serije

Džejson Pristli (54), koji je u seriji 'Beverly Hills 90210' glumio je brata Brende Volš, Brendona, još je za vreme serije imao problema s alkoholom.

Džejson Pristli
foto: Profimedia

52-godišnja Dženi Gart, koja je u seriji igrala Keli, imala je zdravstvenih poteškoća koje je dugo skrivala od javnosti. Kasnije se otkrilo da boluje od osteoartritisa. Takođe, prošla je i kroz dva razvoda, a trenutno je u trećem braku s Dejvom Abramsom, još od 2015. godine.

Dženi Gart, vila
foto: printScreen Jutjub

Brajan Ostin Grin (50) glumio je Dejvida Silvera u popularnoj seriji, a 2022. je otkrio kako je zbog upalne bolesti debelog creva bio prikovan za krevet.

Brajan Ostin Grin, Šarna Barges
foto: BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Trenutno je veren plesačicom Šarnom Bardžes (38) s kojom ima sina, a pre toga bio je u braku s Megan Foks s kojom ima tri sina, a konačno su se razdvojili 2019. nakon nekoliko pokušaja mirenja.

(Kurir.rs/24sata.hr/T.J.)

Bonus video:

01:02

Glumica Šenon Doerti pre operacije na mozgu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track