ČARLS I KAMILA SELE SE IZ KRALJEVE OMILJENE REZIDENCIJE: Evo šta stoji iza ove odluke, a ima veze sa zdravljem monarha (FOTO)
Foto: Geoff Robinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

objavili I oglas

ČARLS I KAMILA SELE SE IZ KRALJEVE OMILJENE REZIDENCIJE: Evo šta stoji iza ove odluke, a ima veze sa zdravljem monarha (FOTO)

Pop kultura -

Kralj Čarls (75) i Kamila (76) pripremaju se za odlazak iz Klarens Hausa, a zbog njegovog zdravstvenog stanja ubrzali su se radovi u Bakingemskoj palati kako bi se kraljevski par mogao što pre useliti. Tako bi kralj lakše i brže izvršavao svakodnevne obaveze i ne bi morao putovati. Bude li se odvijalo sve po planu, radovi bi mogli biti dovršeni do 2027. godine.

Kralj Čarls i njegova supruga planiraju da se usele u severno krilo palate, koje se već deset godina renovira. Radove je započela još kraljica Elizabeta II. Trenutno se uređuju privatni apartmani.

kralj Čarls, kraljica Kamila
foto: London News Pictures/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zbog ubrzavanja radova kralj Čarls je ovih dana u potrazi za novim članovima osoblja. Njegova kancelarija objavila je oglas u kojem se traže osobe zadužene za "održavanje, čišćenje i brigu o širokom rasponu interijera i predmeta", prenosi Hello!

kralj Čarls
foto: Invicta Kent Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

U oglasu je takođe navedeno da će zaposleni morati da putuju u druge kraljevske rezidencije tokom cele godine, u trajanju do tri meseca.

- Prethodno iskustvo u domaćinstvu ili ugostiteljstvu nije nužno, ali je prednost. Više nas zanima vaš proaktivan pristup i sposobnost da se uhvatite u koštac s novim izazovima - stoji u opisu oglasa.

kralj Čarls
foto: Paul Marriott / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nije poznato hoće li kralj Čarls zadržati Klarens Haus kao sekundarni dom kad se preseli u Baknigemsku palatu sa 775 soba. Inače, omiljena destinacija mu je imanje u Sandrigemu, na kojem trenutno najviše boravi.

( Kurir.rs / Hello! / 24sata.hr / T. B )

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track