SINU JE DALA IME PO NJEMU, A ON JE SE ODREKAO: Zaboravljena ljubavnica kralja Čarlsa je PALA KROZ PROZOR i umrla SLOMLJENA SRCA
Foto: Profimedia

ČARLS JE NJENOM SINU BIO KUM

SINU JE DALA IME PO NJEMU, A ON JE SE ODREKAO: Zaboravljena ljubavnica kralja Čarlsa je PALA KROZ PROZOR i umrla SLOMLJENA SRCA

Pop kultura -

Svetskoj javnosti dobro je poznato da je britanski kralj Čarls još bio u braku kad je započeo aferu s Kamilom Parker Bouls, koja je u maju prošle godine krunisana zajedno s njim.

Njihova ljubavna priča počela je pre više od 50 godina, još dok su bili vrlo mladi, a sedamdesetih su započeli vezu koja je trajala godinu dana. Raskinuli su kad se Čarls pridružio Kraljevskoj mornarici. Kamila se udala za drugog, a Čarls je osamdesetih započeo vezu s Dajanom.

Princeza Dajana, Princ Čarls
foto: Profimedia

Ona je bila i na njegovom venčanju s Dajanom iako se pokojna princeza tome protivila, a vrlo brzo su nastavili svoju vezu koja je uskoro postala javna tajna.

Međutim, Kamila nije bila jedina Čarlsova ljubavnica. Manje je poznata njegova veza s Dejl Trajon, poznatom i pod nadimkom Kanga. Kako je ova žena preminula samo tri meseca nakon smrti princeze Dajane u avgustu 1997, svet je na nju zaboravio.

Dejl Trajon, Dejl Trajon Kanga
foto: BY MICHAEL STEPHENS / AFP / Profimedia

Navodno je Dejl Čarlsu bila podjednako važna kao i Kamila, a kraljevska porodica ju je jednostavno obožavala. Zanimljivo je da je bila čak i Dajanina prijateljica, a njena romansa s Čarlsom trajala je 1970-ih.

U dokumentarcu koji je objavljen 2008. godine, a koji se bavi odnosima Čarlsa i Dajane, navodno je princ 1970-ih, neposredno pre ženidbe s mlađanom Dajanom, stalno bio na sto muka u čijem će krevetu te noći spavati – Kamilinom ili od lejdi Trajon. Obe žene su bile Čarlsove ljubavnice i obe su rodile sinove drugim muškarcima – a kojima je Čarls postao kršteni kum.

Princ Čarls
foto: Profimedia

Dejl, koju su neki opisivali kao "jedinu ženu koja je ikad razumela Čarlsa", je Australijanka koja se sredinom svojih 20-ih godina preselila u London. U krug prijatelja princa Čarlsa ušla je tako što se udala za jednog od njegovih najbližih prijatelja, Entonija Trajona. Tako je Dejl upoznala princa na porodičnom druženjima, ali njihov bezazleni flert ubrzo je postao mnogo više od toga.

Njihova romansa se zahuktala, a on je čak s njom odlazio i u njenu rodnu kuću u Melburn. Iako je i ona bila Čarlsova ljubavnica i prijateljica nakon što se oženio Dajanom, Kanga je princezi bila mnogo draža od Kamile.

Dejl Trajon
foto: BARRY BATCHELOR / AFP / Profimedia

Čarls je ipak ceo život bio zaljubljen u Kamilu i njegov odnos s Kangom s vremenom se razvodnio i oni su se udaljili. Ona navodno Čarlsa nikad nije prestala da voli, a život je završila sama i zaboravljena.

Već kao devojčica je bila bolesna, a kasnije joj je dijagnostikovan i rak materice, nakon čega je postala zavisna od tableta protiv bolova i završila je na odvikavanju.

kraljica Kamila, kralj Čarls
foto: Hollie Adams / PA Images / Profimedia

Dok je boravila u ustanovi pala je kroz prozor s visine od gotovo osam metara i prilikom pada povredila kičmu, nakon čega je ostala paralizovana od struka naniže.

Dejl je kasnije tvrdila da je bila gurnuta, ali te tvrdnje nikad nisu dokazane. Neki su tvrdili da je Dejl sama skočila. Nedugo zatim suprug se razveo od nje.

kralj Čarls, Kamila Parker Bouls
foto: Owen Humphreys / PA Images / Profimedia

U novembru 1997, samo tri meseca nakon smrti princeze Dajane, Dejl je dobila sepsu i preminula malo pre svog 50. rođendana. Iako je nekad bila sastavni deo visokog društva, u trenutku njene smrti već su svi zaboravili na nju.

Čarls nikada nije komentarisao njenu smrt ni njihov odnos, a tek je jednom, pred kraj njenog života, rekao kako je vidi tek jednom godišnje i da su dani njihovog prijateljstva zakopani davno u prošlosti.

(Kurir.rs/ Story.hr/ L. S)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track