IMA 6,6 MILIJARDI, ALI NEMA NASLEDNIKA: Uskoro puni 90, njegovo CARSTVO je glavna tema, a evo šta će biti posle njegove smrti
Foto: Profimedia

ĐORĐO ARMANI

IMA 6,6 MILIJARDI, ALI NEMA NASLEDNIKA: Uskoro puni 90, njegovo CARSTVO je glavna tema, a evo šta će biti posle njegove smrti

Pop kultura -

Đorđo Armani, osnivač i vlasnik istoimenog italijanskog brenda, uskoro slavi 90. rođendan. Za magazin Bloomberg otkrio je šta će biti s modnim magnatom nakon njegovog odlaska, budući da modni dizajner nikada nije imao decu.

Već neko vreme Armanijevo carstvo glavna je tema u svetu visoke mode, a Đorđo se godinama odupirao preuzimanju od strane drugog konglomerata kako bi Armani ostao nezavisan.

Đorđo Armani
foto: Profimedia

- Trenutno ne predviđam preuzimanje od strane velikog luksuznog konglomerata. Ali, kao što sam rekao, ne želim ništa da isključim a priori jer bi to bio "nepreduzetnički" postupak - rekao je.

Armani, koji kontroliše gotovo ceo Đorđo Armani SpA, ima neto vrednost od 6,6 milijardi dolara prema Bloomberg Billionaires Indexu. Njegovo carstvo, kao i Salvatore Ferragamo SpA, Prada SpA, Moncler SpA i Ermenegildo Zegna NV neki su od retkih modnih brendova koji su ostali nezavisni i u porodičnom vlasništvu.

Većinu luksuznih modnih brendova kupio je Francuz Bernar Arno, najbogatiji čovek na svetu. Kao kontrolni deoničar LVMH-a svoje ogromno bogatstvo je stekao okupivši nekih 75 marki, poput Fendija, Bvlgarija i ostalih.

- Kada je reč o nasleđivanju, mislim da bi najbolje rešenje bila grupa ljudi od poverenja koji su mi bliski i koje sam izabrao - rekao je Armani, ukazujući na vođstvo fondacije svoje kompanije, posebno na Lea Dell‘Orca.

(Kurir.rs/ Bloomberg/ L. S)

Bonus video:

00:09

SRPSKI MODNI DIZAJNER DOŽIVEO JE SVETSKU SLAVU 2009. GODINE! Povukao se iz javnog života, a sada je postao ŽENA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track