ZBOG KARIJERE GUŽVAO POSTELJU SLAVNIM MUŠKARCIMA I ŽENAMA: Bio je lep kao Apolon, a DO GROBA je krio da je GEJ i voleo je NJEGA
Foto: Universal International Pictures / Christophel Collection / Profimedia

ŽIVOTNA PRIČA

ZBOG KARIJERE GUŽVAO POSTELJU SLAVNIM MUŠKARCIMA I ŽENAMA: Bio je lep kao Apolon, a DO GROBA je krio da je GEJ i voleo je NJEGA

Pop kultura -

Rok Hadson svoju seksualnu opredeljenost dugo je krio zbog glumačke karijere sredinom prošlog veka. Iako se nije libio da spava kako sa muškarcima, tako i sa žena zarad prosperiteta u svetu glume, tek posle njegove smrti 1985. istina je obelodanjena.

Rok Hadson nikada nije priznao da je bio homoseksualac. Posle smrti uzrokovane sidom, objavljena je biografija u kojoj je glumac rečima "jedina prava ljubav" nazvao Lia Garlingtona.

Rok Hadson
foto: Universal International Pictures / AFP / Profimedia

Garlington je izjavio da nije bio svestan koliko ga je Hadson voleo, sve dok nije pročitao u biografiji.

"Rasplakao sam se"

"Kada sam pročitao, rasplakao sam se, iznenađen sam. On je rekao kako smo njegova mama i ja jedine osobe koje je voleo", izjavio je Li.

Sve je počelo na snimanju jednog filma, u kojem je Li Garlington bio statista.

Profimedija, Rok Hadson

Pošto se godinama spekulisalo kako je Hadson homoseksualac, što glumac nikada nije priznao, Li Garlington poželeo je to da proveri.

Li je izjavio da mu je bilo super na snimanju filma kada je odlučio da proveri kog je opredeljenja Hadson. Međutim, morao je da čeka godinu dana, da bi mu Rok priznao da je gej.

Na prvom sastanku sa glumcem Garlington je bio jako nervozan, jer se nije ništa desilo, osim ispijena dva piva. Nakon toga Hadson i Li postaju sve prisniji i često su vreme provodili zajedno.

Rok Hadson
foto: Profimedia

"Ja bih dolazio kod njega posle posla i ostajao do sledećeg jutra. Onda bih se iskrao u šest ujutru, tiho bih hodao, bez okretanja, da komšije ne bi čule", izjavio je Garlington u jednom intervjuu.

Zatim je opisao kako je sve izgledalo na javnim okupljanjima.

"Na svečanostima i javnim okupljanjima Hadson i ja smo se pojavljivali u društvu devojaka, tako da niko nije mogao da pomisli da smo u vezi", dodao je Garlington.

Raskid zbog straha da fanovi ne saznaju

Jednom prilikom je devojka, koja je bila opčinjena Hadsonom, upala u kuću glumca, i umalo je otkrila vezu njih dvojice. Rok se tada uplašio da ona ne nađe zajedničke slike njega i Lia, ali, na njihovu sreću slike nije.

Rok Hadson
foto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Nakon toga glumac je rešio da zaštiti kapijama kuću od upada fanova, ali i da prekine emotivni odnos sa svojoj najvećom ljubavi kako više ne bi postojao nikakv rizik da se otrkije njihova bliskost, za koju je verovao da može da našteti njegovoj karijeri.

Veza između Garlingtona i Hadsona trajala je od 1962. godine do 1965. godine.

Hadson je bio u vezama i sa ženama, kako bi prekrio svoju opredeljenost. Glumac je bio u braku sa Filis Gejts od 1955. godine do 1958. godine.

Slavni holivudski glumac je 1984. godine saznao da boluje od AIDS-a.

Godinu dana kasnije je saopštio javnosti da umire od side i da sumnja da se zarazio putem transfuzije krvi od zaraženog donatora, jer se krv tada nije testirala.

Rok Hadson
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Međutim, dokaz da je Hadson imao muške partnere svakako je Mark Kristijan, koji je tvrdio da je upravo intiman odnos i seks sa poželjnim glumcem bio uzrok njegove navodne bolesti i zaražavanja sidom.

Kristijan je preko suda dobio odštetu na osnovu "emocionalnog bola zbog namernog zaražavanja".

Rok Hadson, Bobi Darin, Đina Lolobriđida
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Testiran negativno na HIV, ali je tvrdio da je Hadson imao seksualne odnose sa njim sve do februara 1985. godine, iako je znao da je HIV pozitivan.

Neobavezna veza sa Merlin Monro i odnosi sa direktorom Univerzala

Inače, Hadson je pre glumačke karijere bio u neobaznoj vezi i sa Merlin Monro, koja je u vreme njihovog bliskog druženja bila starleta željna slave i velike karijere, i upravo je ona bila ta koja ga je savetovala da 'zagreje mnogo postelja šefova filmskih studija' kako bi se probio do vrha Holivuda.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Tako se na kraju i desilo. Roka Hadsona je na A listu glumaca 'uveo' Edvard Mul, direktor Univerzal studija pedesetih, oženjen čovek i otac troje dece, koji je bio opčinjen mladim glumcem, pa su svi znali da kada ponese štitnike za kolena u posetu mu dolazi upravo Rok Hadson.

Preko intimnog druženja sa prvim čovekom Univerzala dobio je 1954. godine ulogu u "Veličanstvenoj opsesiji" zajedno sa Džjen Vajman, koja je bila zaljubljena u njega, ali je Hadson ipak završio u krevetu, kako se pričalo, sa njenim mužem Fredom Kargerom, kada ih je u hotelskom apartmanu delu i sama Džejn zatekla.

( Kurir.rs / Blic žena / T.B. )

Bonus video:

01:20

SUNČALA SAM SE GOLA SA SVOJIM GEJ PRIJATELJIMA, BILO NAM JE TOP Goca Tržan progovorila o nudizmu i zašto više ne ide na Adu Bojanu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track