EVO KAKVO JE BILO STANJE NA KLADIONICAMA PROŠLE GODINE PRE FINALA EVROVIZIJE: Da li munjeviti skok Izraela može da ugrozi Hrvate?
Foto: Printscreen RTS

NEIZVESNO

EVO KAKVO JE BILO STANJE NA KLADIONICAMA PROŠLE GODINE PRE FINALA EVROVIZIJE: Da li munjeviti skok Izraela može da ugrozi Hrvate?

Pop kultura -

Stanje na kladionicama dan pre finala prošlogodišnje Evrovizije, na kojem je pobedila Šveđanka Lorin s pesmom "Tatoo" bilo je slično kao i danas, kad su favoriti u pitanju.

Lorin je dan pre finala bila na prvom mestu, a kladionice su joj davale 51 odsto šanse za pobedu. Na drugom mestu bio je Finac Käärijä s 21 odsto šansi za pobedu, dok su na trećem mestu bili predstavnici Ukrajine Tvorchi sa samo 6 odsto šansi za pobedu.

Evrovizija 2023
foto: Printscreen

Kladionice pogodile prva dva mesta u finalu

Kladionice su tačno predvidele prva dva mesta – pobednica Lorin osvojila je 583 bodova (243 bodova od publike i 340 od nacionalnih žirija), dok je Finac osvojio ukupno 523 glasova. Nacionalni žiriji dali su mu samo 150 bodova, ali publika ga je nagradila s 376 bodova, više nego što su dali Šveđanki.

Lorin
foto: Christine OLSSON / AFP / Profimedia

Zanimljivo je kako se Izrael, koji je na kladionicama bio na petom mestu s 3 odsto šanse, u finalu našao na trećem mestu s ukupno 362 boda.

Kakvo je stanje na kladionicama danas?

Dan uoči finala, Bejbi Lazanja i dalje ubedljivo vodi na kladionicama. Na prvom je mestu s 40 odsto šansi za pobedu.

Evrovizija, Evrovizija 2024, Evrovizija 24, Hrvatska, Bejbi Lazanja
foto: Printscreen/RTS

Na drugom mestu s 23 odsto šansi nalazi se izraelska predstavnica Eden Golan s pesmom "Hurricane", koja je podigla mnogo prašine u javnosti.

Evrovizija 2024
foto: Printscreen

Inače, Izrael je bio pravo iznenađenje u drugoj polufinalnoj večeri kad je naglo skočio na kladionicama nakon prolaska u finale.

Evrovizija, Evrovizija 2024, Izrael, Eden Golan
foto: EPA/JOHAN NILSSON

Na trećem mestu nalazi se Švajcarac Nemo s pesmom "The Code". Važio je za najveću konkurenciju Bejbi Lazanji, ali nakon nastupa u polufinalu šanse na kladionicama počele su da mu opadaju, te mu sada predviđaju samo 11 odsto šansi za pobedu.

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S)

Bonus video:

01:29

TEYA DORA EKSKLUZIVNO ZA KURIR PRED VELIKO FINALE EVROVIZIJE: Jako mi znače vaše poruke! EVO ŠTA ĆE URADITI UKOLIKO POBEDI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track