PROZVALI PREDSTAVNIKA HOLANDIJE, ON SE NIJE POJAVIO, A ONDA - ŠOK OBRT: Potpuni haos na Evroviziji 2024, bura se NE STIŠAVA (FOTO)
Foto: RTS

U ŽIŽI

PROZVALI PREDSTAVNIKA HOLANDIJE, ON SE NIJE POJAVIO, A ONDA - ŠOK OBRT: Potpuni haos na Evroviziji 2024, bura se NE STIŠAVA (FOTO)

Pop kultura -

Joost Klajn, predstavnik Holandije ove godine na Evroviziji, nije bio deo ni druge generalne probe broj dva, koja je održana 11. maja pred veliko finale muzičkog takmičenja.

Naime, Joost Klajn se nije pojavio ni na drugoj generalnoj probi pred večerašnje finale Evrovizije 2024, a na kraju probe je bio defile.

Evrovizija, Eurosong, Evrovizija 2024
foto: RTS

Svi učesnici muzičkoj takmičenja su prozivani da izađu i poklone se, a u trenutku kada se na ekranu pojavilo - Holandija, uz šta je pušten i deo pesme ovogodišnjeg predstavnika, on se nije pojavio.

Tada se u u pres centru čuo aplauz.

Desio se incident

Podsetimo, holandski učesnik Evrovizije nije učestvovao na probama u petak za finale takmičenja zbog "incidenta", saopštili su organizatori. Rekviziti Joost Kleina su bili postavljeni na bini unutar Malme Arene kada je menadžer produkcije rekao da ih treba ukloniti.

Evrovizija, Eurosong, Evrovizija 2024
foto: RTS

Evropska radiodifuzna unija (EBU)je rekla:

"Trenutno istražujemo incident koji nam je prijavljen u vezi sa holandskim umetnikom. On neće vežbati do daljnjeg. U ovom trenutku nemamo više komentara i ažuriraćemo ih u dogledno vreme".

Kako prenose holandski mediji, njihov predstavnik je doneo odluku da do samog finala nema probe.

Evrovizija, Eurosong, Evrovizija 2024
foto: RTS

U areni je došlo do konfuzije tokom proba jer je Klajnova pesma "Europapa" preskočena bez objašnjenja, a izraelska učesnica Eden Golan, koja je bila sledeća po redu, zauzela je njegovo mesto.

Evrovizija, Evrovizija 2024, Izrael, Eden Golan
foto: EPA/JOHAN NILSSON

Nakon incidenta, probe su nastavljene, a organizatori su uključili Klajnovu pesmu u montažu za glasanje, koristeći snimke sa ranije probe, zbog čega važi mišljenje da će on ipak učestvovati u finalu i žiri će u petak i njemu dati svoje glasove po proceduri.

Kako "Telegraf" nezvanično saznaje, Joost je ušao u sukob sa organizatorima i vrlo verovatno je da se neće pojaviti na finalu.

Inače, nakon što se nije pojavio, ponovo je šokirao fanove time što je, sa svog profila na Instagramu, sa storija obrisao sve fotografije i video snimke Evrovizije 2024.

( Kurir.rs / Blic / T.B. )

Bonus video:

03:14

SVI SU ZNALI DA JE EVROVIZIJA 2006. NAMEŠTENA! Danijel Alibabić tvrdi: To je u stvari bilo takmičenje između dve televizije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track