OVAKVO JE STANJE NA KLADIONICAMA UOČI FINALA EVROVIZIJE 2024: Evo ko je na PRVOM mestu, a evo koju poziciju SADA zauzima Srbija
Foto: Johan NILSSON / AFP / Profimedia, SCREENSHOT/EUROVISIONWORLD.COM

sitno odbrojavamo

OVAKVO JE STANJE NA KLADIONICAMA UOČI FINALA EVROVIZIJE 2024: Evo ko je na PRVOM mestu, a evo koju poziciju SADA zauzima Srbija

Pop kultura -

Finale Evrovizije 2024 se održava večeras, a takmičiće se 25 zemalja.

Već mesecima unazad za glavnog favorita važi Bejbi Lazanja iz Hrvatske sa pesmom "Rim Tim Tagi Dim", dok je po prognozama kladionice naša predstavnica Teya Dora sa pesmom "Ramonda" na 24. mestu.

Nakon održane dve polufinalne večeri, borba za prestižnu nagradu trofej Evrovizije 2024 se nastavlja u finalu u kojem se takmiči 26 izvođača.

kladionice
foto: Printskrin

Teya Dora nastupa 16. na Evroviziji

Predstavnica Srbije, Teya Dora sa numerom "Ramonda" nastupa u drugoj polovini finala pod rednim brojem 16.

Sa prostora bivše Jugoslavije u finale su se takođe plasirali i predstavnici Slovenije i Hrvatske.

Prema propozicijama takmičenja, u finale su se automatski plasirali članovi takozvane "Velike petorke" Nemačka, Španija, Italija, Velika Britanija i Francuska, a sa njima i prošlogodišnji pobednik Švedska.

Osim njih, u finalu ćemo gledati i slušati predstavnike Ukrajine, Luksemburga, Holandije, Izraela, Litvanije, Estonije, Irske, Letonije, Grčke, Norveške, Srbije, Finske, Portugala, Jermenije, Kipra, Švajcarske, Slovenije, Hrvatske, Gruzije i Austrije.

Od prošle godine u polufinalnim večerima glasa isključivo publika, a gledaoci iz država koje se uopšte ne takmiče moći će takođe da glasaju i to putem evrovizijske aplikacije.

Duška Vučinić
foto: RTS

Direktan prenos finala "Pesme Evrovizije" možete pratiti od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, Radio Beograd 1 i preko multimedijalne platforme RTS, a komentator je Duška Vučinić.

( Kurir.rs / Blic / T.B. )

Bonus video:

11:14

Poslednji intervju Teya Dore pred polazak za Malme

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track