EVO ZAŠTO JE HOLANDIJA DISKVALIFIKOVANA SA EVROVIZIJE: Isplivali svi detalji nezapamćenog skandala
Foto: RTS

iza kulisa

EVO ZAŠTO JE HOLANDIJA DISKVALIFIKOVANA SA EVROVIZIJE: Isplivali svi detalji nezapamćenog skandala

Pop kultura -

Holandski predstavnik Joost Klein neće se takmičiti u večerašnjem finalu u Malmeu, saopštili su organizatori Eurosonga. Veliki je ovo šok, Holanđanin je bio jedan od favorita publike, brojni su njegovu pesmu videli na samom vrhu...

- Švedska policija istražila je pritužbu jedne članice produkcijske ekipe nakon incidenta koji se dogodio nakon njegovog nastupa u polufinalu u četvrtak uveče. Dok pravni proces traje svojim tokom, ne bi bilo prikladno da on nastavi sa takmičenjem, stoji u saopštenju.

Evrovizija, Eurosong, Evrovizija 2024
foto: RTS

- Želeli bismo jasno da naglasimo da, suprotno nekim medijskim saopštenjima i nagađanjima na društvenim mrežama, u ovaj incident nije bio uključen nijedan drugi izvođač ili član druge delegacije- poručili su, pa dodali:

- Zadržavamo politiku nulte tolerancije prema neprimerenom ponašanju na našem događaju i predani smo pružanju sigurnog i sigurnog radnog okruženja za svo osoblje na takmičenju. U svetlu ovoga, ponašanje Joosta Kleina prema članu tima smatra se kršenjem pravila takmičenja.

Evrovizija, Eurosong, Evrovizija 2024
foto: RTS

Veliko finale 68. takmičenja za pesmu Evrovizije nastaviće se sa 25 pesama.

Holandski fanovi ranije su zapretili da će bojkotovati takmičenje ukoliko Joost ne nastupi. Trebao ih je predstavljati pesmom "Europapa", a nije nastupio ni na jučerašnjoj generalnoj probi.

( Kurir.rs / 24sata.hr / T.B. )

Bonus video:

03:14

SVI SU ZNALI DA JE EVROVIZIJA 2006. NAMEŠTENA! Danijel Alibabić tvrdi: To je u stvari bilo takmičenje između dve televizije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja