HRVATSKA IMA MOMKA KOJI JE POBEDIO NA EVROVIZIJI: Evo kako je on prokomentarisao drugo mesto BEJBI LAZANJE i šta mu je poručio
Foto: EPA/JESSICA GOW

Ovo možda niste znali

HRVATSKA IMA MOMKA KOJI JE POBEDIO NA EVROVIZIJI: Evo kako je on prokomentarisao drugo mesto BEJBI LAZANJE i šta mu je poručio

Pop kultura -

Marko Purišić, poznatiji kao Bejbi Lazanja, osvojio je drugo mesto na Evroviziji.

Nemo, Nemo Metler
foto: EPA/Jessica Gow

Nemo iz Švajcarske doneo je treću pobedu svojoj zemlji Završnica takmičenja bila je u senci diskvalifikacije predstavnika Holandije Josta Klajna nekoliko sati pre početka večerašnjeg programa. Nastupilo je 25 zemalja. Hrvatska ima pobednika Evrovizije, ali za decu.

Dino Jelušić
foto: Printskrin

Hrvatski muzičar Dino Jelusić poslednjih godina je izgradio zavidnu međunarodnu karijeru, a kratko je bio član Vajtsnejka.

"Puno toga bih napisao prvenstveno iz gneva, ali kogod ima malo klikera u glavi, video je šta se juče dogodilo. Ovo je takva pobeda da nam to nikakav plasman nikad ne može oduzeti. Nikad ovoliko ljudi u Hrvatskoj, u Evropi nije bilo jednoglasno uedinjeno po pitanju muzike kao sad oko Marka. Srce mi je puno gledajući to. Za mene si apsolutni pobednik po svim segmentim", napisao Jelušić na svom Fejsbuku.

Dino Jelusić je rođen 1992. u Požegi 1992, a pobedio je s pesmom "Ti si moja prva ljubav". Festival je održan 2003. u Kopenhagenu.

Dino Jelušić
foto: Josip Marković

On danas ima svoj bend Jelusick i mentor je šou "The Voice".. Nakon objave debitantskog albuma, koji širom regiona i sveta skuplja odlične kritike, održali su niz rasprodatih koncerata, a nominovani su i u kategoriji najboljeg izvođača rok muzike nezavisne muzičke novinarske nagrade Rock&Off . U 2024. godini nastavljaju da rade punom parom i njihovu publiku očekuju brojni koncerti i nove pesme.Verovatno će posetiti i Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track