OVO JE 5 NAJSRČANIJIH ŽENA KOJE SU KROČILE NA BINU EVROVIZIJE: Od njihovih nastupa sve je PUCALO POD NOGAMA, zapalile su publiku
Foto: EPA/JESSICA GOW

nekad i sad

OVO JE 5 NAJSRČANIJIH ŽENA KOJE SU KROČILE NA BINU EVROVIZIJE: Od njihovih nastupa sve je PUCALO POD NOGAMA, zapalile su publiku

Pop kultura -

Evrovizija 2024 je iza nas, a jasno je da je svet prigrlio neke nove trendove i tendencije. Međutim, prošlost ovog takmičenja snažno su obeležile zgodne, vatrene dame čiji se eksplozivni, energični nastupi i dalje pamte. Iako je ovakva estetika deo prošlosti, nastupi nekih evropskih lepotica sa Evrovizije u poslednjih 20 godina neće se lako zaboraviti.

Pa, hajde da se prisetimo pet najseksepilnijih dama sa evrovizijske pozornice.

1. Helena Paparizu, Grčka, 2005. godina

Helena Paparizu
foto: Printscreen/Youtube

Grčka pevačica Helena Paparizu odnela je pobedu na Evroviziji 2005. godine sa pesmom "My Number One", a sigurni smo da niste zaboravili ovu dinamičnu numeru. Helena je tada, kao 23. godišnja devojka, definitivno zapalila scenu u kratkoj, lepršavoj žutoj haljini od satena sa zlatnim kristalima i cirkonima.

2. Ruslana, Ukrajina, 2004. godine

Ruslana
foto: Printscreen

Ruslana je sa dobro poznatom pesmom "Wild Dances" pobedila na Evroviziji 2004. godine, a njen bombastičan nastup je do dan danas ostao jedan od najboljih u novijoj istoriji takmičenja. Kožni komplet koji otkriva noge i ravan Ruslanin komplet bio je savršena dopuna divljoj koreografiji od koje se sve "treslo".

3. Sirušo, Jermenija, 2008. godina

Sirušo
foto: DIMITAR DILKOFF / AFP / Profimedia

Jermenska pevačica Sirušo te 2008. godine nije pobedila, ali je njen hit "Qele, Qele" definitivno bio favorit publike. Na kraju je završila na četvrtoj poziciji. Ona je nastupala upravo kada je Evrovizija održana u Beogradu, pa nije ni čudo što je se Srbi dobro sećaju. Sirušo je izabrala kratku haljinu sa resicama u beloj i sivoj boji, a njeno energično đuskanje doprinelo je njenom seksi imidžu.

4. Eleni Fureira, Kipar, 2018. godina

Eleni Fureira
foto: EPA/JOSE SENA GOULAO

Eleni Fureira predstavljala je Kipar 2018. godine na Evroviziji, a njena pesma "Fuego" završila je na drugoj poziciji. Ova zgodna, seksi dama oduševila je publiku upečatljivom lepotom i vatrenim nastupom u pripijenom, providnom kombinezonu sa šljokicama, a bila je jedna od učesnica koja je i likom i delom objasnila šta znači "zagrejati" atmosferu.

5. Šanel, Španija, 2022. godina

Evrovizija 2022
foto: Printscreen/Youtube

Šanel se pojavila i sinoć na Evroviziji u revijalnom delu, a njen hit "SloMo" sa ovog takmičenja iz 2022. godine i dan danas se pevuši. Lepa crnka je zauzela treće mesto, a mnogi veruju da je lako mogla da bude pobednik, ali da su političke okolnosti u Evropi "radile" protiv nje. Razigran, snažan hit lepa crnka izvela je u crnom bodiju sa kristalima koji je inspirisan španskom tradicijom, a gipki pokreti i akrobatsko đuskanje izbacili su njenu sjajnu figuru u prvi plan.

(Kurir.rs/BlicŽena/J.M.)

Bonus video:

00:26

DA PEVATE KAO DA SUTRA NE POSTOJI: Šerifovićka otkrila šta rade URAGANKE pred izlazak na scenu EVROVIZIJE: Uđite u FINALE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track