"BEJBI LAZANJA IMA 28 GODINA, A GLEDAJUĆI GA ŠTA RADI...": Oglasili se iz ustanova kojima je pevač prosledio 50.000 evra
Foto: Printaskrin Youtube

region bruji o njegovom potezu

"BEJBI LAZANJA IMA 28 GODINA, A GLEDAJUĆI GA ŠTA RADI...": Oglasili se iz ustanova kojima je pevač prosledio 50.000 evra

Pop kultura -

Bejbi Lazanja je danas odbio nagradu koju mu je dodelila džrava Hrvatska za osvojeno drugo mesto na "Evroviziji" i sva sredstva donirao u humanitarne svrhe, nakon čega se ispred KBC Zagreb oglasio direktor Ante Ćorušić.

Ćorušić se na konferenciji za medije zahvalio na donaciji.

Posebno mi je to drago kada dolazi od najpopularnijeg Hrvata na svetu! - istakao je Ćorušić, pa dodao da je mladi istarski muzičar svojim nastupom na "Evroviziji" prošle nedelje "silno pomagao u promociji domovine".

Bejbi Lazanja
foto: Tobias SCHWARZ / AFP / Profimedia

Ćorušić je naveo da će 25.000 evra, koje im je Bejbi Lazanja donirao, utrošiti za komforniji smeštaj pacijenata.

- Jako me ovo iznenadilo jer dolazi od čoveka koji ima 28 godina, ali gledajući njega i sve što on radi u zadnje vreme... - kazao je Ćorušić, prenosi 24sata.hr.

O ovoj donaciji je govorio i prim.dr. Milivoj Novak, zamenik direktora KBC-a Zagreb, kao i prof.dr. sc. Goran Roić, direktor Klinike za dečje bolesti, gde se nalazi Zavod za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom "Mladen Ćepulić".

Bejbi Lazanja, Marko Purišić
foto: EPA Jessica Gow

- Dok je pevao, svi smo navijali za Marka, a sada nam je pokazao i koliko je veliki čovek - rekao je za gorepomenut medij Roić.

Evrovizija, Evrovizija 2024, Baby Lasagna, Bejbi Lazanja
foto: EPA/JESSICA GOW

- Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći. Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje, te ime hrvatske vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić'. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala - napisao je Marko Purišić, kako glasi pravo ime Baby Lasagne, na društvenim mrežama.

( Kurir.rs / Blic / T.B. )

Bonus video:

05:37

Duška Vučinić o utiscima sa Evrovizije, duhovitim komentarima i Bejbi Lazanji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track