Megan Markl i princ Hari slave danas šest godina braka. Venčali su se 19. maja 2018. godine u Vindzoru i nakon tog događaja više ništa nije bilo isto u britanskoj monarhiji.

Neki kažu da su problemi počeli i mnogo ranije. Kralj Čarls je na venčanju odmenio oca vojvotkinje od Saseksa, Tomasa Markla, pa je ispratio snaju od oltara u crkvi Svetog Đorđa u Vindzoru. Radosnom činu prethodila je porodična svađa koja je bila povod više skandala u budućnosti.

foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Afera je bilo - čini se u rekordnom broju i u poslednje vreme na relaciji poznati par - britanska kraljevska porodica. Međutim, smatraju pojedini da i dalje postoji mogućnost da se Megan i Hari vrate na dvor odnosno da bi tako nešto trebalo da se dogodi.

Pamti se neobično raspoloženje kraljice Elizabete II na venčanju Megan Markl i princa Harija. To se tumačilo kao odraz njenog nezadovoljstva zbog ljubavnog odabira njenog unuka. Poredilo se zatim kako je sa dosta naklonosti gledala Kejt Midlton na njenom venčanju sa Vilijamom 2011. godine, u Londonu i kako je kranje mrzovoljno pratila hod Megan Markl do oltara.

foto: Profimedia

Megan je kasnije isticala da je kraljica bila divna prema njoj, a Hari je dok je optuživao porodicu za niz stavki, napominjao da njegova baka nema bilo šta sa tim optužbama kao i deda princ Filip.

Da Megan nije dobrodošla u porodicu, šuškalo se i pre svadbe. Da ceremonija bude još "radosnija", Kejt Midlton i Megan Markl posvađale su se pre venčanja jer je princeza od Velsa zahtevala da se popravi haljina koju je princeza Šarlot nosila tog dana, dok je Megan smatrala da nema vremena za to. Na kraju je uvažila zahtev Kejt, a Hari ju je zatekao uplakanu na podu.

foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princ je o tome otvoreno govorio što je Vilijamu razumljivo zasmetalo i to nakon što se u medijima isticallo da je Megan kriva za suze Kejt Midlton dok Hari tvrdi da je njegova supruga bila ta koja je plakala.

Od suza se došla do još većih skandala - koji su doveli do krajnje napetih porodičnih odnosa i toga da Čarls III nije želeo da se nedavno vidi sa sinom u Londonu. Nije se desio i susret Vilijama i Harija, a retko ko je očekivao drugačiji scenario.

foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Otac Megan Markl koji je izneo niz šokatnih detalja o ćerki i zetu, povukao se i javnosti, za sada. Poznati par pak juriše ka javnoj sceni pa su nedavno boravili u Nigeriji na poziv tamošnje vojske.

Pre dolaska u Kaliforniju gde godinama žive sa decom Lilibet i Arčijem, zadesio ih je skanadl sa njihovom humanitarnom organizacijom. Trenutno, Hari i njegova supruga i britanski dvor nalaze se na potpuno različitim stranama. Od Megzita su prošle četiri godine, i situacija je nepromenjena u smislu razređenja razmirica, a bliskost koja je postojala između Harija i porodice u Britaniji doddatno je narušena.

Međutim, neki smatraju da bi britanska kraljevska porodica, odnosno Čarls i Vilijam, trebalo da prihvate Megan i Harija nazad na dvor - među onima koji misle je i kolumnistkinja Daily mail, Liz Džouns, koja ističe da bi to bio njihov najlepši poklon za godišnjicu.

foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Kao razlog tome navodi se da je britanska monarhija "umorna, stara i dosadna" bez Kejt Midlton koja se bori sa rakom iako kraljica Kamila daje sve od sebe, dok obavlja niz službenih angažmana. To nije dovoljno, kaže Liz Džouns koja je od venčanja do sada imala pomešana osećanja i stavove od Megan i Hariju.

Staje na njihovu stranu nakon dolaska Harija u London gde je podržala porodica princeze Dajane. Isitče da bi situaciju mogla da popravi princeza Beatris, ali da bi daleko bolje bilo da se Megan i Hari vrate u dinastiju, piše za Daily mail.

Ova odluka princa Harija ozbiljno stoji na putu da on jednog dana pomogne ocu sa službenim dužnostima.

Da li će četiri godine nakon Megzita doći do ujedinjenja? Okolnosti kažu ne, ali neki ne gube nadu.

(Kurir.rs/BlicŽena/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija SKANDAL NA KRUNISANJU ČARLSA III! Heraldičar Grujić za Kurir TV: Novi kralj je imao "pametnija posla", OVO MU NIKAD NEĆE OPROSTITI