ČARLS RUŠI TRADICIJU DUGU 200 GODINA: Evo koje promene kralj uvodi u kuću Vindzor, a zbog OVOGA mnogi NEĆE BITI SREĆNI (FOTO)
Foto: Stephen Lock / i-Images / Eyevine / Profimedia

ULAZNICE VIŠE NISU BESPLATNE

ČARLS RUŠI TRADICIJU DUGU 200 GODINA: Evo koje promene kralj uvodi u kuću Vindzor, a zbog OVOGA mnogi NEĆE BITI SREĆNI (FOTO)

Pop kultura -

Stanovnici koji žive u blizini zamka Vindzor ostali su zaprepašteni nakon što je objavljeno da će kraljevska rezidencija prekinuti tradiciju dugu 200 godina, koja se odnosila na to da oni na imanje mogu da uđu besplatno.

Ovaj potez kritikovali su meštani koji tvrde da "zaslužuju nešto zauzvrat zbog toga što su primili toliko turista u svoj grad".

Rojal Kolekšn Trust zaustavlja davno uspostavljenu pogodnost, koja nudi besplatan ulaz ljudima koji žive u neposrednoj blizini zamka, a koji imaju karticu Kraljevskog okruga Vindzor i Mejdenhed.Ova promena stupa na snagu od 1. juna.

Vlasnici kartica će sada morati da plate kartu za najstariji i najveći naseljeni zamak na svetu, ali će dobiti popust od 50 odsto, a biće dozvoljeno i da deca posećuju zamak besplatno.

Kralj Čarls koristi 1.000 godina staru tvrđavu u Berkširu kao jednu od svojih zvaničnih rezidencija i to je radna palata, koja često organizuje investiture i državne posete, ali ostaje otvorena za javnost tokom cele godine.

kralj Čarls
foto: Geoff Robinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kada je kraljica Viktorija došla na tron 1837. godine, uvela je ulaznice za posetioce koje su se mogle nabaviti u Kancelariji Lorda Čemberlena ili kod odabranih prodavaca knjiga u Londonu.

Kandidatkinja liberalnih demokrata za poslanika Julijan Tisi rekla je da lokalno stanovništvo radosno dočekuje milione turista godišnje i da su zauzvrat mogli da posete čuveni zamak kada su to želeli.

kralj Čarls
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Gospođa Tisi je pozivala ljude da podrže peticiju protiv promene:

- Za mnoge od nas koji živimo u Vindzoru, besplatno posetiti zamak predstavlja veliko zadovoljstvo. Vindzor, a posebno zamak, posećuju milioni ljudi iz celog sveta. Tokom sezone, stanovnici rado dočekuju turiste u svojim prodavnicama i restoranima, voze ih taksijima i rado im daju uputstva.

Ona je takođe objasnila i šta je to što oni dobijaju zauzvrat.

- Zauzvrat, mi dobijamo da živimo i radimo u blizini jedne od najpoznatijih zgrada na svetu – i posećujemo kada želimo.

kralj Čarls
foto: Printskrin/Instagram

Odbornik Kraljevske opštine Vindzor i Mejdenhed Ejmi Tisi rekla je da je šokirana što je ponuda za besplatan ulaz povučena bez konsultacija.

- Smatramo one u 'velikoj kući na brdu' našim susedima i želimo da radimo sa njima na ovome kako bismo osigurali da nijedan stanovnik ne mora da plati ulaznicu kad želi da poseti zamak - rekla je ona.

- Redovno preispitujemo naše cene u odnosu na druge organizacije u sektoru i na osnovu toga ažuriramo našu trenutnu ponudu Advantage Card kako bi bila u skladu sa drugim preduzećima u opštini - objasnio je portparol Rojal Kolekšn Trust-a, pa je dodao:

kralj Čarls
foto: Invicta Kent Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Nastavljamo da istražujemo načine da učinimo zamak što je moguće dostupnijim posetiocima iz lokalnog područja, uz trenutne inicijative, uključujući besplatne posete za organizacije zajednice koje rade sa nedovoljno zastupljenim grupama, kao i subvencije za putovanja i šemu pristupa školama koje rade sa decom. i

Prihod ostvaren od ulaska u zamak direktno doprinosi dobrotvornoj organizaciji Kraljevske kolekcije koja brine o Kraljevskoj kolekciji i radi na promovisanju pristupa i uživanja kroz izložbe, publikacije, pozajmice i obrazovne programe.

Karte za odrasle za Vindzorski zamak u pretprodaji koštaju 30 funti po osobi, dok oni od 18 do 24 godine mogu kupiti karte u pretprodaji za 19,50 funti. Karte za decu (5-17) i osobe sa invaliditetom koštaju 15 funti, a ulaznice za pratioce i osobe mlađe od pet godina su besplatne.

( Kurir.rs / Glossy / T.B. )

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track