SLAVNI REŽISER PREMINUO U 53. GODINI: Jeo je samo brzu hranu, živeo je na ivici, a onda se teško razboleo "Bio je to tužan dan"
Foto: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odlazak

SLAVNI REŽISER PREMINUO U 53. GODINI: Jeo je samo brzu hranu, živeo je na ivici, a onda se teško razboleo "Bio je to tužan dan"

Pop kultura -

Slavni režiser Morgan Spurlok, preminuo je u četvrtak u severnom delu Njujorka, nakon duge i teške bolesti u 53. godini.

Široj javnosti ostao je poznat po tome što je dokumentovao sopstvene psihološke i fizičke simptome svakodnevnog jedenja brze hrane tokom mesec dana u filmu „Super Size Me“.

Morgan Spurlok
foto: Rich Polk / Getty images / Profimedia

Ovo ostvarenje privuklo je veliku pažnju, a nominovano je za Oskara 2004. godine.

Njegov brat Kreg Sperlok potvrdio je vest Njujork postu, prenosi Mirror.

"Bio je to tužan dan, opraštali smo se od mog brata Morgana", rekao je on.

"Morgan je dao toliko toga svojom umetnošću, idejama i velikodušnošću. Danas je svet izgubio istinskog kreativnog genija i posebnog čoveka. Tako sam ponosan što sam radio zajedno sa njim", rekao je on agenciji.

Obožavao je brzu hranu

Nakon što je jeo tri Mekdonaldsova obroka dnevno, i nikada nije odbio opciju na "super veličinu", Spurlok je dobio 24,5 funti (11,1 kg), imao je povećanje telesne masti za 13%, a njegovo mentalno zdravlje je patilo u vidu promena raspoloženja i seksualnog odnosa. disfunkcija.

Morgan Spurlok
foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nastavak hit dokumentarca objavljen je 2017. pod nazivom Super Size Me 2: Holi Chicken!, koji će biti njegov poslednji dokumentarac pre njegove smrti. U njemu, Spurlok ispituje tvrdnje industrije brze hrane da je sada zdravija i piletine koje otežavaju restoranima brze hrane da kupuju kokoške uzgajane na farmama.

Bogata filmografija i život na ivci

Drugi dokumentarni filmovi u kojima je Spurlok učestvovao uključuju: Gde je na svetu Osama Bin Laden? (2008); Freakonomika (2010); i One Direction: This Is Us (2013). Imao je i seriju CNN-a pod nazivom Morgan Spurlock: Inside Man od 2013. do 2016. i FKS-ovih 30 dana od 2005. do 2008. U ovoj drugoj, Morgan je pokušao da živi od minimalne plate 30 dana.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track