KAJSIJE U OKTOBRU: Duodrama Vide Ognjenović dobila 3 nagrade na festivalu u Rimu
Foto: privatna arhiva

KAJSIJE U OKTOBRU: Duodrama Vide Ognjenović dobila 3 nagrade na festivalu u Rimu

Kultura -

Duodrama "Kajsije u oktobru" na duhovit i katkad tipičan, katkad netipičan način oslikava muško-ženske odnose kroz niz svakodnevnih, svima znanih životnih okolnosti.

Prateći razvoj ljubavne priče glavnih likova publika će prepoznati sebi bliske situacije i odnose koji definišu i oslikavaju svakodnevni život gotovo svakog ljubavnog para, ali u isto vreme spoznati u kojoj meri te, naizgled beznačajne i obične situacije, definišu njihove živote i odnos prema partneru. Takođe, ponovo na duhovit način, pokušali smo da skrenemo pažnju na jaz između stvarnog života glavnih likova i njegove refleksije i prikaza na društvenim mrežama. Zadržavajući se na površini problema, imali smo za cilj da stavimo akcenat na lažni prikaz života na socijalnim mrežama i sve ono što druge ljude, koji imaju pristup tom lažnom prikazu života, umesto srećnim čini nesrećnim.

Pripovednim okvirom koji počinje jednom zabunom za koju je zaslužna upravo lažna, digitalna stvarnost, želeli smo da pojačamo utisak i ponovo ukažemo na to koliko je bitna perspektiva iz koje posmatramo život i koliko za nekoga jedan, naizgled običan ljubavni odnos i život, može izgledati nedodirljiv i dalek.

Režiju potpisuje čuvena srpska rediteljka Vida Ognjenović, a pisac drame je Miloš Pešut, magistar srpskog jezika i književnosti.

Predstava "Kajsije u oktobru" trostruko je nagrađena na ovogodišnjem Art Trema Festivalu u Rumi.

Žiri Art Trema Festivala 2023. bio je u sledećem sastavu: Aleš Kurt, Tea Begovska, Ivica Klemenc.

Nagrada za najbolji dramski tekst - Miloš Pešut.

Nagrada za doslednost u sprovođenju lika i odmerenu glumačku energiju - Goran Ivanović.

Nagrada za najbolju žensku ulogu - Vanja Radivojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track