OVAJ SLAVNI GLUMAC BIO JE FATALAN PO ŽENSKI ROD: Suprugu je prevario sa najboljom drugaricom, deca nisu godinama pričala sa njim
Foto: Cineliz / Allpix Press / Profimedia

životna priča

OVAJ SLAVNI GLUMAC BIO JE FATALAN PO ŽENSKI ROD: Suprugu je prevario sa najboljom drugaricom, deca nisu godinama pričala sa njim

Pop kultura -

Slavni glumac Rodžer Mur proslavio se u ulogama Džejms Bonda u čak sedam filmovima. Ta uloga obeležila mu je, ne samo karijeru, već i život. Međutim, njegove uloge nisu jedine koje su ostavile trag u njegovom životu. Mimo njih, akcenat je bio stavljen i na njegov, izuzetno privlačan ljubavni život.

Rodžer Mur
foto: Cineliz / Allpix Press / Profimedia

Svoju prvu suprugu, vrhunsku klizačicu, Durn van Stejn, upoznao je kada je imao samo 17 godina. Iako je ona bila šest godina starija od njega i već uveliko bila majka, to nije stalo na put njihovoj ljubavi. Mur se odmah zaljubio u Durn, do te mere da je čak naučio klizanje samo kako bi joj se približio.

Nažalost, njegov prvi brak nije potrajao, a drugi put je sreću okušao sa pevačicom Doroti Skvajers. Naime, priča se da su iste večeri kada su se upoznali zajedno završili u krevetu. Njena ljubav ka njemu bila je toliko velika da je odlučila da od njega napravi glumačku zvezdu, a svoju pevačku karijeru stavi na pauzu. Uprkos njenoj požrtvovanosti, Mur se vrlo brzo zaljubio u svoju koleginicu, Luisu Matioli, piše Stil.

Rodžer Mur
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Nakon razvoda, Doroti je bila van sebe, toliko da je jednom prilkom polupala sve prozore u kući u kojoj je Mur započeo novi život sa Luisom. Njihova priča se završila tužbom, međutim spor nije prošao u Dorotinu korist.

Uprkos svim turbulencijama, ljubav između Mura i Luise uspela je da opstane, što su, 1969. godine u Londonu, ovekovečili brakom. Iz njihove ljubavi rodilo se troje dece, ali nažalost, 1993. godine, nakon 24 godine braka, ova ljubavna priča završila se kao i sve prethodne.

Rodžer Mur
foto: FRANCOIS GUILLOT / AFP / Profimedia

Naime, Mur se zaljubio u Luisinu najbolju drugaricu, Kristin Kiki Tolstrup. Kao što je i bilo za očekivati, njihovo prijateljstvo je prestalo da postoji, a Matioli je o tome progovorila tek nakon što je objavila knjigu pod nazivom "Ništa ne traje večno".

Kao i Doroti, i Luisa je reagovala prilično burno, rekavši da je Mur mrtav za nju, kao i da njihova deca nisu godinama razgovarala sa njim. Nije poznato da se Mur često oglašavao u medijima, ali jednom prilikom jeste izjavio da voli Kristin jer je "organizovana, spokojna i puna ljubavi i mira".

Nažalost, nakon duge borbe sa rakom, Mur je preminuo 2017. godine.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

07:16

BIKOVIĆ JE POD OGROMNIM STRESOM! Eksperti o SKANDALOZNIM optužbama Ukrajine da glumac podržava genocid: SADA IMA SAMO 2 OPCIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track