DUBRAVKA POČELA SA ŠEST, A ĐURIČKO S ČETIRI GODINE! Evo kojim je još glumcima karijera pred kamerom startovala dok su bili deca
Foto: Dragana Udovičić, Profimedia, Printscreen

TV EKRAN VREMEPLOV

DUBRAVKA POČELA SA ŠEST, A ĐURIČKO S ČETIRI GODINE! Evo kojim je još glumcima karijera pred kamerom startovala dok su bili deca

Kultura -

Reprize domaćih ostvarenja u kojima su naše glumačke zvezde svoju karijeru počeli kao deca toliko su česte da je nezaobilazna tema podsećanje na to kako su izgledali kao početnici.

Milena Dravić, Nikola Kojo
foto: Printscreen/ Youtube

Film "Rad na određeno vreme" doneo je Nikoli Koji prvu ulogu kad mu je bilo 13 godina. Igrao je sina Milene Dravić, a dosta scena je snimio i s Ljubišom Samardžićem.

- Ta dela imaju jednu naivnost i bezbrižnost prošlih vremena, ali toliko puta su reprizirana da nemam više želje da se podsećam. Voleo bih da malo živimo to vreme u kom su se snimali ti filmovi. Kad su ljubaznost, lepota, duhovitost i nežnost bile vrline. Kad su zvezde bili neki drugi, a ne političari, starlete i rijaliti ''zvezde'' - rekao je Kojo u intervjuu za TV Ekran.

Boris Milivojević
foto: Printscreen

Pored ovog ostvarenja, publika ga pamti i po čuvenom unuku Miši iz "Žikine dinastije", a zanimljivo je da je pre Koje u toj ulozi bio Boris Milivojević, i to u komediji "Idi mi, dođi mi", petom nastavku filmskog serijala "Lude godine". Inače, na filmskom platnu se pojavio sa samo 12 godina, i to u filmu "Mahovina na asfaltu".

Vuk Kostić
foto: screenshot Youtube

Iako je snimio petnaestak filmova pre nego što je krenuo u osnovnu školu, Vuka Kostića se šira publika seća iz čuvene serije "Otvorena vrata". - Tada sam bio sedmi razred osnovne škole i imao sam plavu kosu. Nisam imao tremu pred kamerom, ali bila su to druga vremena. Popularnim se tada u školi smatrao onaj ko je dobar i čestit dečko, a ne ko je na televiziji - ispričao je Kostić za TV Ekran.

Katarina Radivojević
foto: Printskrin/Jutjub

Katarina Radivojević je slavu i popularnost stekla naslovnom ulogom u filmu "Zona Zamfirova", ali publika je pamti i kao jednu od ćerki čuvenog policajca Boška Simića, koga je tumačio Ljubiša Samardžić, i to u tada popularnoj seriji "Policajac s Petlovog brda".

Nije lako sa muškarcima, Dubravka Mijatović
foto: Printscreen/Youtube

S druge strane, Dubravka Mijatović je kao dete bila član dramskog studija Bate Miladinovića, a prvu ulogu je odigrala sa šest godina u TV seriji "Vaga za tačno merenje". Sa sedamnaest godina je dobila priliku da tumači jednu od glavnih uloga u filmu "Nije lako s muškarcima", gde je pored Branke Katić i Ane Simić igrala ćerku legendarne Milene Dravić.

Nikola Đuričko
foto: Printscreen

I Nikola Đuričko je počeo rano. Već sa četiri godine je bio deo novogodišnjeg programa zahvaljujući baki koja ga je upisala u dramski studio Radio Beograda, a potom je često uzimao učešće u emisijama dečjeg obrazovnog programa. Nakon prvih uloga u filmu "Šta je s tobom, Nina" i seriji "Mali princ", Đuričko je nastavio s nizom zapaženih rola, od koji se posebno pamti ona u seriji "Otvorena vrata" iz 1994. godine.

Bonus video:

00:35

Glumac Milan Marić se oglasio povodom otvaranja Firefly Studios

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track