VELIKA DRAMA U KANU: Ozloglašena članica kraljevske porodice napravila INCIDENT neviđenih razmera! "Da ste momentalno UĆUTALI"
Foto: Defrance / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

SMETALO JOJ

VELIKA DRAMA U KANU: Ozloglašena članica kraljevske porodice napravila INCIDENT neviđenih razmera! "Da ste momentalno UĆUTALI"

Pop kultura -

Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka, ozbiljno se naljutila na zvanice okupljene na velikoj humanitarnoj zabavi amfAR-a, koja se svake godine održava tokom Filmskog festivala u Kanu, u velikoj dvorani Hotela du Cap Eden Roc u Cap d‘Antibesu. Bogati i slavni svake godine tu prikupljaju novac za tu neprofitnu međunarodnu organizaciju koja finansira naučnike koji istražuju HIV/ADIS u potrazi za novim terapijama i lekovima, te prevenciju. To je jedan od najvažnijih društvenih događaja tokom najpoznatijeg filmskog festivala na svetu. Ove godine, bila je to 30., jubilarno, veče.

Sara Ferguson
foto: JM HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia

Tokom svog govora Ferguson se zahvalila Sajmonu de Puriju, slavnom švajcarskom kolekcionaru i trgovcu umetninama koji je donirao portret pokojne britanske kraljice Elizabete II, njene svekrve, za humanitarnu aukciju. Portret je, inače, prodat za 475.000 dolara. U jednom trenutku 64-godišnja vojvotkinja počela je spuštati mikrofon i ponavljati: "Prestanite, prestanite, prestanite".

- Svi treba da zaćutite, ovog trena! - rekla je zatim ljutita Sara kojoj je očito smetalo što mnogi u publici nisu uopšte posvetili pažnju događajima na pozornici. Takvu nepristojnost nije mogla da podnese. Obratila se onima koji "samo razmišljaju o sledećoj zabavi".

Sara Ferguson
foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

- Tišina! Neverovatni Sajmon de Puri napravio je sjajan posao, ovo je izuzetno i želim svima ovde reći prestanite, prestanite, prestanite! - rekla je Ferguson.

- Jeste li videla da sam sklonila mikrofon...zbog onih koji govore: "Želim da idem, gde je sledeća žurka? Šta ćemo sledeće raditi?" - prekorila je bučnu gomilu - Šta bih ja rekla zašto smo mi ovde? Kakva nam je budućnost i zašto ne radimo ništa da ova planeta bude bolja za buduće generacije?

Ferguson se izvinila tim budućim generacijama zbog "potpunog uništenja" sveta u kojem će morati da žive i zahvalila amFAR-u na svemu što rade.

U videu se može čuti i nemirna publika, ali i veliki aplauz podrške za, s pravom ljutitu Saru.

( Kurir.rs / Jutarnji.hr / T.B. )

Bonus video:

02:38

TO JE BIO NEVIĐENI SKANDAL! ZATO SU SVUDA PROTESTI Novinar iz Toronta za Kurir: Sve je rezultat ŠIZOFRENOG STAVA KANADE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track