BIZARAN TREND BIRANJE IMENA ZA BEBE POSTAO JE HIT U SVETU: Trudnice se šetaju GROBLJIMA, komentari pršte na sve strane (VIDEO)
Foto: Profimedia

bizarno

BIZARAN TREND BIRANJE IMENA ZA BEBE POSTAO JE HIT U SVETU: Trudnice se šetaju GROBLJIMA, komentari pršte na sve strane (VIDEO)

Zanimljivosti -

Biranje imena za bebu je zahtevan posao, jer će to ime dete nositi do kraja života. Svako vreme nosi i određenu modu kada su u pitanju imena, pa čitave generacije dece u Srbiji dobijala su tada popularna imena.

Poslednjih godina u našoj zemlji moderna su kratka, efektna i univerzalna imena kao što su Vuk, Hana, Sara... ali i istorijskih ličnosti kao što su imena srpskih vladara - Stefan, Vukan, Lazar...

trudna, trudnoća, trudnica
foto: Shutterstock

Međutim, u svetu se širi bizaran trend pa se imena dece biraju na grobljima. Kako piše sajt "SheKnows" sve više trudnica se može videti kako šetaju grobljima, zagledaju nadgrobne ploče i tu pronalaze imena za svoje nerođene bebe.

Trudnica sa decom na groblju

Snimak trudne tiktokerke, Hejli Hodž, koja zajedno sa svoje troje starije dece šeta grobljem u Severnoj Karolini postao je viralan sa 2, 5 miliona pregleda.

"Kada se na grobljima nalaze najlepša imena, pa odvedete porodicu da traži ime devojčice," napisala je ona u postu.

Kroz video njene šetnje među nadgrobnim spomenicima ona je i navela neka od imena koja je videla i koja su joj se dopala.

"Džejms, Džulijan, Ela, Galovej, Salem," čuje se kako ona govori deci imena koja su joj se posebno dopala.

trudnica, trudna zena, par
foto: Profimedia

Kako je objasnila njena porodica već ima tradiciju biranja imena sa nadgrobnih spomenika, pa je tako ime dobila i njena sestra.

"Da li ste znali da su porodice dolazile na groblja na piknike sa svojim najmilijima. Znam da nekima to izgleda jezivo, ali moja majka je bila ljubitelj istorije i kao decu vodila nas je na izlete na groblje," rekla je ona.

Hejli je objasnila da ime njene sestre Kuper potiče upravo sa nadgrobnog spomenika.

"Možete naučiti toliko o kulturnim aspektima prošlosti samo gledajući nadgrobne spomenike," dodala je ona.

trudna, žena, par, ljubav, krevet
foto: Profimedia

Njen snimak izazvao je različite komentare na mrežama i mnogi smatraju da je izabrala jeziv način za biranje imena svoje dece.

"Čula sam da trudnice privlače duhove", "Mrtve održava u životu ako izgovarate njihova imena", "Nositi dušu deteta kroz baštu prošlosti nije dobro. Postoji toliko pametnijih načina za izbor imena, a groblje definitivno nije mesto za to", "Tvoj fokus treba da ostane na početku života, a ne na kraju," samo su neki od komentara.

trudna, trudnoća, kafa, žena, stomak
foto: Profimedia

Na komentar o tome kako je ona dobila ime, odgovorila je: "Iskreno, ja sam dobila ime po mrtvom psu."

Ona i njen suprug Rivers već imaju troje dece: Finlija (10), Krua (3), i Benksa (16 meseci), ali nije otkrila da li je i njihova imena izabrala na groblju.

(Kurir.rs/SrećnaRepublika/J.M.)

Bonus video:

00:30

AKTIVNA TRUDNICA! Luna Đogani sa stomakom do zuba đuska uz svoju pesmu, pa otkrila u čemu UŽIVA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track