Bakingemska palata je preplavljena "desetinama hiljada" čestitki i poklona za princezu od Velsa Kejt Midlton, nakon njenog hrabrog priznanja da ima rak.

kejt-midlton-profimedia0838051112.jpg
SplashNews.com / Splash / Profimedia 
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Podrazumeva se da je dopisni tim u palati „tako dirnut“ ljubavlju i naklonošću iskazanoj Kejt (42), koja je snimila emotivnu video poruku u kojoj se otkriva da je krenula na kurs preventivne hemoterapije.

Kraljevska palata u problemu zbog prevelikog broja pisama

Princeza se povukla iz javnog života kako bi se koncentrisala na lečenje i oporavak, kao i na zaštitu svoje mlade porodice.

screenshot-20240322-194228.jpg
Printscreen/Instagram 
foto: Printscreen/Instagram

Ali izliv podrške za princezu se nastavlja – a osoblje palate je primilo hiljade i hiljade čestitki, pisama i poklona od članova javnosti koji nude svoju podršku i dobre želje.

Ne znaju šta da rade zbog prevelikog broja pisama

Timu je ponekad bilo teško da se nosi sa ogromnim obimom poruka. Ali osoblje ima za cilj da odgovori svim građanima.

Iako princ i princeza od Velsa imaju svoju privatnu kancelariju u Kensingtonskoj palati, sva pisma članovima kraljevske porodice bavi se Dvorska pošta.

kejt-midlton-princ-vilijam-profimedia0867106170.jpg
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia in lump sum head 500 x 397px IMMEDIATELY Preostale narudžbe z 
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia in lump sum head 500 x 397px IMMEDIATELY Preostale narudžbe za dostizanje ograničenja: 1194 Slično

U normalnoj nedelji, palata bi očekivala da dobije do 1.000 pisama svake nedelje od članova javnosti sa različitim upitima ili porukama lepih želja za pojedine članove kraljevske porodice.

Ali ono što su iskusili od otkrivanja princezinih zdravstvenih problema značajno je prevazišlo to.

Kejt hospitalizovana početkom godine

Kejt je neočekivano prebačena u bolnicu početkom godine na veliku operaciju abdomena. Ostala je u Londonskoj klinici dve nedelje pre nego što je otišla kući da se oporavi.

screenshot-20240322-192124.jpg
Printscreen 
foto: Printscreen

U martu, nakon perioda intenzivnih globalnih spekulacija o njenom zdravlju, sama princeza je potvrdila da, iako se u to vreme nije smatralo da je njeno stanje kancerogeno, doktori su naknadno otkrili dokaze o bolesti.

Jasno je stavila do znanja da treba da se fokusira i na svoj oporavak, ali i na podršku svojoj maloj deci u teškom trenutku, tražeći da se njenoj porodici da vreme i prostor dok ona završi lečenje.

Iako od tada nije bilo zvaničnog obaveštenja o njenom zdravstvenom stanju, The Mail razume da je princeza poslednjih nedelja bila više viđana sa svojom porodicom, što će mnogi shvatiti kao pozitivan znak.

Kejt je potreban odmor

Međutim, ranije ove nedelje Kensingtonska palata je naglasila da joj je još uvek potrebno vremena i prostora da se oporavi.

kejt-midlton-profimedia0774498108.jpg
James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 
foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Govoreći na predstavljanju značajnog izveštaja njene „poslovne grupe“ iz ranih godina, portparol Kensingtonske palate je naglasio da vest ne treba posmatrati kao njen povratak na posao.

Viši kraljevski pomoćnik je dodao:

„Princeza od Velsa je bila pokretačka snaga poslovne radne grupe. Ona je bila u toku od osnivanja radne grupe i ona je pročitala izveštaj i obaveštena o njemu.

untitled1.jpg
Ian Vogler / PA Images / Profimedia 
foto: Ian Vogler / PA Images / Profimedia

Ovo je jasna obaveza koju je dala tokom svog života u javnoj službi da će to biti fokus. To će se nastaviti i kada se vrati na posao.

Ali zaista smo bili jasni da joj je potreban prostor i privatnost da se oporavi upravo sada. Vratiće se na posao kada dobije zeleno svetlo od lekara."

(Kurir.rs/DailyMail/I.M.)

Bonus video:

Kurir televizija VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?