"OVO JE SRAMOTNO" Britanci podivljali zbog Kejt Midlton, jedna stvar ih RAZBESNELA nakon princezinog pojavljivanja u javnosti
Foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

BURA

"OVO JE SRAMOTNO" Britanci podivljali zbog Kejt Midlton, jedna stvar ih RAZBESNELA nakon princezinog pojavljivanja u javnosti

Pop kultura -

Nakon što se Kejt Midlton u subotu pojavila na tradicionalnoj ceremoniji kojom se obeležava službeni rođendan britanskog monarha, nacija je bila očarana njenim izgledom, koja se u javnosti nije pojavila šest meseci zbog borbe s rakom.

Kejt je u januaru imala abdominalnu operaciju, nakon koje joj je dijagnostikovan javnosti nepoznat oblik raka. U martu je objavila da je podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji.

Kejt Midlton
foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Od tada nigde nije mogla da se vidi u javnosti, sve do petka, kada je objavila svoju fotografiju i najavila da će doći na Trooping the Colour.

Društvene mreže odmah su preplavile njene fotografije i snimci, naročito one na kojima razgovara s decom. Britanski mediji kao da se takmiče ko će napisati lepši članak o njoj, a čini se da je "Telegraph" u tome preterao jer je izazvao bes čitalaca.

Autorka Alison Pirson napisala je članak pod naslovom "Naša draga gospo: Nesebično pojavljivanje princeze od Velsa bio je tonik koji je Britaniji bio potreban". Prvim delom naslova aludirala je na to da je haljina koju je Kejt nosila izgledala kao kopija one koju je Odri Hepbern nosila u istoimenom filmu (My Fair Lady) iz 1964. godine.

"Dok bi obični smrtnici ostali kod kuće, Ketrin je dokazala da šou mora da se nastavi", napisala je Alison i izazvala bes.

Kejt Midlton
foto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

Međutim, Pirson tu ne staje pa se u nastavku zahvaljuje Kejt Midlton što je došla na paradu.

"Dve reči: hvala vam. Hvala vam, princezo od Velsa, što ste bili pravi vojnik i što ste prisustvovali Pozdravu bojama hladnog, tmurnog dana kada bi obični smrtnici s vašom bolešću ostali kod kuće, ušuškani u svojim pidžamama. Hvala vam što ste žrtvovali privatnost koja vam je prekpotrebna da biste potpuno ozdravili", napisala je.

"Hvala vam što ste iskazali podršku bolesnom kralju na dan službene proslave njegovog rođendana i što ste dali podsticaj široj kraljevskoj porodici, kojoj je nedostajalo zvezdane moći otkako ste se u januaru povukli iz javnog života zbog teške operacije. Hvala što ste me podsetili na predivnu lepotu Odri Hepbern u beloj haljini s predivnom, ogromnom, prugastom, crno-belom mašnom. Ti si naša draga gospa", nastavila je.

Članak nije pao na plodno tle, već je izazvao bes Britanaca, kojima nije prijalo to što Pirson "običnim smrtnicima" koji se bore s rakom govori šta bi trebalo da rade da budu božanstveni poput Kejt.

Kejt Midlton
foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

"Izabraću tisuće Britanaca koji nemaju luksuz da ne dolaze na posao iako imaju rak, ali i one koji zbog njega svaki dan ostaju kod kuće, umesto Ketrin, princeze od Velsa. Hiljade pacijenata obolelih od raka u Britaniji osećaju posledice duge liste čekanja i zdravstvene diskriminacije, umiru bez lečenja, nemaju finansijsku, moralnu i društvenu podršku, ali Kejt Midlton se pojavljuje jednog dana, i iako je simbol svake prednosti koja se sistemski uskraćuje drugima koji imaju rak, predstavlja je se kao 'tonik koji Britaniji treba'? Uz dužno nepoštovanje, odje*ite. Jedini obični smrtnici ovde su Alison Pirson i urednik koji je odobrio ovu uvredljivu tiradu", poručila je britansko-nigerijska advokatica i aktivistkinja Šola Mos-Šogbamimu.

"Obični smrtnici sumiraju sve što nije u redu s kraljevskim institucijama 2024. godine", "Ona je obična smrtnica poput nas, jedina razlika je što se bogato udala. Ona nije ništa bolja od bilo koga ko se trenutno leči od raka" i "Moja maćeha nije mogla da jede i povraćala je jer je imala tumor veličine lubenice koji joj je začepio želudac i creva. Sad shvatam da je bila niža vrsta jer nije imala tim stilista i šminkera da je kotrljaju u zlatnoj kočiji", samo su neki od komentara.

(Kurir.rs/ Story.hr/ L. S)

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track