Elevators 2. februara u Domu omladine
Foto: Zorana Javtic

Koncert

Elevators 2. februara u Domu omladine

Pop kultura -
Ulaznice za koncert u Klubu Doma omladine koštaju 400 dinara

BEOGRAD - Slovenački džez-rok-fank fjužn bend "Elevators" održaće koncert 2. februara u Domu omladine Beograd.Bend čine Robi Pikl (gitara, vokal), Sergej Ranđelović (bubnjevi, vokal), Davor Klarič (klavijature, vokal) i Jani Hace (bas, vokal) - bivši i sadašnji članovi grupa kao što su "Elvis Jackson", "Sidharta", "Šank Rock", "Videosex", "Sedef".

Njihova muzika se zasniva, kako navode u Domu omladine, na "instrumentalnoj liniji fanki gitare, 'old school' klavijatura, 'napumpanog' basa i udarničke pratnje bubnjeva".Tu su i duhoviti tekstovi, a ponekad se vokal koristi i kao pratnja ili dodatni instrument.

Grupa "Elevators" je formirana krajem 90-ih. Članove spaja prvenstveno ljubav za fanki i soul muziku iz perioda šezdesetih i sedamdesetih godina, na osnovu koje grade svoj karakterističan zvuk.

Prvi album objavili su 2001, pod naslovom "Elevator music", sa kojeg su široj publici poznate pesme "Na krilih ljubezni", "Žulejne j krmpjir" i "Še je cejt"...

Grupu je 2005. godine napustila flautistkinja i pevačica Tina Blazinšek, a na kratko im se pridružio gitarista i pevač Mate Brodar.

Tokom 2008. objavili su drugi album pod nazivom "Elevators", a pre snimanja grupi se pridružio gitarista i pevač Robi Pikl.

"Elevators" su obeležili 10 godina od izdavanja prvog albuma 2011. godine velikim koncertom u Kino Šiški u Ljubljani, kao i nastupom u emisiji "Izštekani" Vala 202 Radija Slovenija. Na nastupima su im se pridružile tri dame: Josipa Lisac, Tinkara Kovač i Aphra Tesla.

Nastup u emisiji "Izštekani" nedavno je ovekovečen lansiranjem novog albuma "Izštekani Elevators".Ulaznice za njihov koncert u Klubu Doma omladine u Beogradu koštaju 400 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track