Gatalici nagrada Meša Selimović
Foto: Tanjug

Za Veliki rat

Gatalici nagrada Meša Selimović

Pop kultura -
Pisac čiji je roman objavio izdavač "Mono i Manjana", ubedljivo je pobedio sa 19 glasova

BEOGRAD - Aleksandar Gatalica je dobitnik jubilarne 25. nagrade "Meša Selimović" za roman "Veliki rat", koji je najbolja knjiga u 2012. godini, saopštio je danas jedan od osnivača nagrade, novinar kulturne rubrike "Večernjih novosti" Dragan Bogutović.

On je u velikoj sali Vukove zadužbine saopštio rezultate glasanja Velikog žirija, u kojem je ove godine bilo 50 istaknutih književnih kritičara, teoretičara i književnih istoričara svih generacija koji su predložili 95 naslova.

Gatalica, čiji je roman objavio izdavač "Mono i Manjana", ubedljivo je pobedio sa 19 glasova, na drugom mestu je Laslo Blašković sa romanom "Posmrtna maska" sa 13 glasova ("Arhipelag"), a slede "Ep o vodi" Enesa Halilovića, koji je dobio 11 glasova ("Albatros plus") i "All inclusive" Ljubice Arsić sa 10 glasova ("Laguna").

Nagradu, koja će laureatu biti uručena 5. marta u Narodnom pozorištru, dodeljuje kompanija "Novosti", a sastoji se od plakete-reljefa sa likom Meše Selimovića, povelje i novčanog iznosa.Galatici je za ovaj roman pripala i Ninova nagrada za najbolji roman u prošloj godini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track