NME nagrade: Dva trofeja za Stonse

Čitaoci odlučili

NME nagrade: Dva trofeja za Stonse

Pop kultura -
Veterani roka su na sinoć održanoj svečanosti u Londonu proglašeni za najbolji bend uživo, a njihov dokumentarac "Crossfire Hurricane" dobio je nagradu za najbolji muzički film

LONDON - Legendarna grupa Rolingstons nakon više od pola veka od prvog pojavljivanja na stranicama magazina NME, osvojili su dve nagrade koje dodeljuje ovaj ugledni muzički časopis.

Veterani roka su na sinoć održanoj svečanosti u Londonu proglašeni za najbolji bend uživo, a njihov dokumentarac "Crossfire Hurricane" dobio je nagradu za najbolji muzički film.Rok trio Biffy Clyro proglašen je za najbolji britanski bend, a grupa The Killers za najbolji internacionalni sastav. Jedina koja je, pored Stonsa, uspela da ugrabi dva trofeja je Florens Velč iz grupe Florence and the Machine, kojoj su pripale nagrade za najboljeg solo izvođača i najbolju plesnu himnu "Sweet Nothing".

Nagradu za najbolji album pripala je grupi Maccabees "Given To The Wild", dok je grupa One Direction proglašena nagorim bendom, a pevač Hari Stajls negativcem godine.

Bivšem gitaristi grupe The Smiths, Džoniju Maru, uručeno je priznanje "božanski genije" koje mu je NME dodelio za 30-godišnju muzičku karijeru.

Među dodeljenim nagradama su i one za najzgodnijeg muškarca, koju je poneo Met Belami iz grupe "The Muse", za najzgodniju ženu koja je pripala bivšoj pevačici "Evanscence" Ejmi Li i za heroja godine koja je otišla američkom predsedniku Baraku Obami.

Nagrade NME se dodeljuju u 22 kategorije, a dobitnici se određuju glasovima čitalaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track