Uskoro nova biografija o Kastru

Katjuška Blanko

Uskoro nova biografija o Kastru

Pop kultura -
Najnoviju knjigu o Kastru napisaće, u sumrak njegovog života, Katjuška Blanko, nekadašnja novinarka državnog lista Granma koja je već napisala dve knjige o životu čuvenog 86-godišnjaka

Na Kubi će se uskoro pojaviti nova biografija bivšeg predsednika Fidela Kastra koja će se baviti njegovim životom revolucionara, dugogodišnjeg lidera zemlje i neprijatelja SAD.

Najnoviju knjigu o Kastru napisaće, u sumrak njegovog života, Katjuška Blanko, nekadašnja novinarka državnog lista "Granma" koja je već napisala dve knjige o životu čuvenog 86-godišnjaka.

Kastrov život bio je tema nekoliko knjiga, a možda je napoznatija ona koju je pre četvrt veka napisao njegov bliski prijatelj, nobelovac Gabrijel Garsija Markes.

Blanko, 48, njegov najnoviji biograf takođe je i samoproglašeni "peglač" Kastrovih dela. Sarađivala je sa Kastrom na njegovim brojnim spisateljskih poduhvatima, a napisala je i dve knjige o njemu i njegovoj porodici 2003. i 2008. godine. Takođe je sarađivala sa Kastrom na njegovom delu o tome kako je zbacio diktatora Fulgensija Batistu i njegovoj autobiografiji koja je objavljena 2012.

Blanko je za novu knjigu imala pristup Kastrovoj arhivi, ali tvrdi da knjiga nije "zvanična" biografija i da joj niko nije rekao šta da piše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track