Madona, Tilda Svinton i ostale poznate ličnosti pružaju podršku Turskoj
Foto: Twitter

Madona, Tilda Svinton i ostale poznate ličnosti pružaju podršku Turskoj

Pop kultura -
Sukobi u Turskoj privukli su pažnju poznatih ličnosti poput Tilde Svinton, Madone, Brusa Vilisa i Marka Rafala

Brzina kojom su mirni protesti u Gezi parku u Istanbulu - kada su građani hteli da zaštite ono malo zelenila u evropskom delu ghrada - prerasli u nasilne sukobe sa policijom privukla je pažnju poznatih ličnosti poput Tilde Svinton, Madone, Brusa Vilisa i Marka Rafala.

Protestanti u Turskoj mitinguju protiv premijera Erdogana i vladajuće stranke AKP i traže demokratiju umesto teokratije. Skupovi podrške održavaju se u velikim gradovima širom sveta - Kopenhagenu, Londonu, Los Anđelesu, Veneciji, a protestanti veliku podršku dobijaju i na društvenim mrežama poput Fejsbuka i Tvitera.

Glumica Tilda Svinton objavila je svoju fotografiju na Tviteru s porukom: "Dragi građani širom sveta, policija upravo vrši nasilje nad građanima u Istanbulu".

Madona se javnosti obratila preko Instagrama gde je ostavila poruku: "Obustavite nasilje u Turskoj. Pokrenite ljubavnu revoluciju! Tolerancija = ljudsko dostojanstvo i poštovanje"

Brus Vilis tvitovao je sledeće: "Javite svima... Mediji u Turskoj ne rade svoj posao. Da li ljudi umiru na ulicama? Turska pati!"

Turcima je podršku dao i muzičar Mobi koji je napisao: "Zaista se nadam da Erdogan i AKP obraćaju pažnju... Turska je demokratija, a ne teokratija", napisao je na Tviteru.

"Budite jaki i bezbededni! Nešto užasno se događa u Turskoj", napisao je Mark Rafalo.

I manekenka Miranda Ker je dala svoju podršku protestantima kratkim statusom: "Molimo se za Tursku <3"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track