ŽENIDBA I UDADBA: Bajaga piše muziku za mjuzikl

Pozorište na Terazijama

ŽENIDBA I UDADBA: Bajaga piše muziku za mjuzikl

Pop kultura -
Klasično delo Jovana Sterije Popovića “Ženidba i udadba” na scenu Pozorišta na Terazijama postavlja reditelj Vladimir Lazić, a Bajaga će potpisati muziku

Momčilo Bajagić Bajaga, prvi put u karijeri napisaće muziku za mjuzikl. Klasično delo Jovana Sterije Popovića “Ženidba i udadba” na scenu Pozorišta na Terazijama postavlja reditelj Vladimir Lazić, a Bajaga će potpisati muziku.

"Siguran sam da te note neće oživeti muziku koja liči na Ramštajn", kaže u šali Bajaga i naglašava da će pokušati da oživi starinsku atmosferu vojvođanske ravnice iz doba Jovana Sterije Popovića.

"Imam ideju da muzikom zaokružim ambijent predstave. Muziku ću najverovatnije raditi na savremenim istrumentima. Sreća je da je moj prijatelj i klavijaturista "Instruktora" Saša Lokner imao iskustva u pisanju muzike za pozorišne predstave pa ću neke tajne "kupiti od njega". Stalo mi je da napišem dobru muziku koja će biti u funkciji predstave i po kojoj će između ostalog predstava biti prepoznatljiva dok god živi na sceni", rekao je Bajaga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track