PUSTI PUŽU SLUZ: Gamižu po licu i peglaju bore
Foto: Printskrin

PUSTI PUŽU SLUZ: Gamižu po licu i peglaju bore

Pop kultura -
Puževa sluz pomaže u otklanjanju mrtvih ćelija, oporavlja kožu nakon izlaganja suncu i vraća joj vlažnost, a tretman košta 106 dolara

TOKIO - Zamislite puževe koji vam gamižu po licu - deluje kao prava noćna mora, ali jedna japanska kozmetička kompanija je ubeđena da će ljudi, a naročito dame, biti spremni da za to plate samo da bi bili lepši.

Oni koji žele da se otarase mrtvih ćelija sa kože, očiste pore i podmlade lice, moči će da se podvrgnu ovom neobičnom, "sluzavom" tretmanu.

"Puževa sluz pomaže u otklanjanju mrtvih ćelija, oporavlja kožu nakon izlaganja suncu i vraća joj vlažnost", kaže Manami Takamura, predstavnica kozmetičke kuće Ci:z.Labo, sa sedištem u Tokiju.

Veruje se da sluz puževa ima antiejdžing ekekat, a u prodaji se već mogu naći kreme sa ekstraktom puževa. Tretman traje pet minuta i košta 10.500 jena (106 dolara).Jedna od prvih klijentkinja koja se podvrgla ovoj terapiji kazala je da je iskustvo bilo veoma ugodno i relaksirajuće.

"Osećate puževe kako se kreću po vašem licu. U početku je pomalo čudno, ali je zapravo veoma prijatno", navela je ona, dodajući da joj je koža na licu nakon tretmana bila glatka i vlažna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track