EGZIT POSLEDNJE VEČE: Nik Kejv na glavnoj bini

EGZIT POSLEDNJE VEČE: Nik Kejv na glavnoj bini

Pop kultura -
Kejv je nastupio na festivalu 2011, a ove godine ga prate Bed sids s kojima će prvi put izvesti svoje najveće hitove pred publikom

NOVI SAD - Neprikosnoveni majstor alternativnog rocka Nik Kejv (Nick Cave) nastupiće večeras na glavnoj festvalskoj bini kao poslednji veliki "hedlajner" ovogodišnjeg Egzita (Exit).

Kejv je već nastupio na Egzitu, 2011. godine s bendom Grajndermen (Grinderman), a ove godine ga prate Bed sids (Bad Seeds), s kojima će prvi put izvesti svoje najveće hitove pred publikom festivala. Ove godine njegova matična grupa Bed sids izdala je povratnički album "Push the Sky Away", koji će promovisati na Egzitu. Svetski muzički kritičari su ovaj album već ocenili kao jedno od najboljih izdanja ove godine.

Pre legendarnih Sidsa i Kejva, na glavnoj bini se očekuje i nastup benda Blok party (Bloc Party), dok će u programu "posle dva" nastupiti i trenutno najtraženiji producent rege i denshol (dancehall) muzike - Diplo. Diplo sarađuje sa zvezdama kao što su M.I.A, Ašer (Usher), Bijons (Beyonce) ili Nou daut (No Doubt), a poslednji veliki projekat na kome je radio je produkcija novog albuma Snup Lajona (Snoop Liona), nekada Snup doga, koji je u četvrtak takođe nastupio na glavnoj bini.

Među zanimljivim nastupima na Dens (Dance) areni, najvećoj klub diskoteci u regionu, ističe se di-džej Erik Prids (Eric Pryds). U samu zoru, oko 6.00, za di-džej pult na Dens areni izaćiće Marko Nastić koji već tradicionalno zatvara festival kao poslednji izvođač, posle kojeg na Petrovaradinskoj tvrđavi ponovo zavlada tišina. Poslednje večeri Egzita, između ostalih će nastupiti i popularni bend Dubioza kolektiv, Ortodoks kelts, Bombarder, Prong, Samostalni referenti i Repetitor.

Ovogodišnji Egzit festival traje do večeras, atokom protekla četiri dana publika je mogla da bira sadržaje na oko 20 bina i između približno 600 izvođača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track