Parni valjak stiže na 47. Gitarijadu!
Foto: Dragan Kadić

Neafirmisani bendovi i zvezde na jednom mestu

Parni valjak stiže na 47. Gitarijadu!

Pop kultura -
Na manifestaciji u Zaječaru od 1. do 3. avgusta, pored nepoznatih muzičara, nastupiće i popularna grupa iz Zagreba, Neverne bebe i Zabranjeno pušenje

Nova prilika za neafirmisane rok bendove.Gitarijada u Zaječaru, 47. po redu, biće održana od 1. do 3. avgusta. Festival koji za cilj ima podsticanje i afirmaciju muzičkog stvaralaštva mladih rok bendova okupiće i neka poznata imena. Na otvaranju će nastupiti Neverne bebe, a tokom festivala sviraće i Parni valjak, Zabranjeno pušenje, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Ritam nereda, Darkvud dab i drugi.Publici će se predstaviti 12 neafirmisanih bendova iz regiona, a o pobedniku će odlučiti tročlani žiri: Bane Lokner, Dragiša Radulović i Dubravko Jagatić.Na Gitarijadi će se održati i 17. moto-skup, na kojem će, u okviru kampa, funkcionisati Bajk stejdž. Prateći programi festivala biće održani u centru grada, na Vorld mjuzik stejdžu, i u okviru Slobodne zone, gde će se u toku dana održavati tribine o roku i prikazivati filmovi. Posetioci će, kao i svake godine, sve programe moći da prate besplatno, a neće plaćati ni korišćenje rok kampa.(Z. M.)

Otvaraju Gitarijadu u Zaječaru... Neverne bebe
Otvaraju Gitarijadu u Zaječaru... Neverne bebe

Najznačajniji rok festival u regionuPrva Gitarijada održana je 1966. godine u Beogradu. Po uzoru na nju, u manjim gradovima širom zemlje ubrzo su osnovane slične manifestacije. Na inicijativu lokalnih bendova, nastao je i festival u Zaječaru, koji je u početku organizovan dva puta godišnje. Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog veka, Gitarijada od lokalnog prerasta u najznačajniji festival demo bendova u regionu. Festival je afirmisao mnoge bendove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track