Tom Benzon: Dorćol je dobra škola za Pink Pantere

Glavna uloga u filmu Smash And Grab

Tom Benzon: Dorćol je dobra škola za Pink Pantere

Pop kultura -
Tomislav Božović, beogradski muzičar, Dorćolac koji živi u Londonu igra glavnog junaka u filmu Smash And Grab o Pink Pantera

Tom Benzon, koji igra glavnog junaka u najnovijem britanskom filmu o kriminalnoj grupi "Pink panter" - "Smash And Grab" u stvari je Tomislav Božović, beogradski muzičar, Dorćolac koji živi u Londonu. Sa svojim bendom svirao je i na čuvenom festivalu Glastonberi."Ovaj film je neki čudan spoj dokumentarca i film noara. To je neki nov žanr. Igram glavnog lika i uloga je rađena prema stvarnom članu "Pink Pantera" koga je rediteljka Havana Marking našla preko svojih veza u Crnoj Gori i s njim uradila osmočasovni intervju iako njega i dalje juri Interpol", priča Tom.

Ova uloga je za njega bila i sudbonosna jer je pre šest godina bio i sam osumnjičen da je član poznate kriminalne grupe."Kada sam 2007. godine svirao u Dubaiju, ispostavilo se da je upravo tu bila pljačka "Pink Pantera" i kada sam se vraćao za London, držali su me na aerodromu osam sati. Policija mi je zatim dve nedelje zadržala pasoš. Pet godina kasnije, pogledam film i shvatim da policajac iz Dubaija priča da su tada sve ljude iz bivše Jugoslavije zaustavljali na aerodromima zbog pljačke i pratili ih, a ja sam, eto, sad završio igrajući glavnog lika te bande. Interesantno, ovaj dokumentarac počinje autentičnim snimcima upravo te pljačke", objašnjava mladi muzičar.

Život na Dorćolu pomogao mu je da se uživi u ulogu opasnog momka. "Viđao sam takve face u kraju. Njihov govor tela, pokrete, sve to sam ubacio u ovaj lik. Mislim da je to prevagnulo što sam dobio ulogu", priča kroz osmeh.

Tom je inače sin čuvene glumice Ljerke Draženović, koja se proslavila ulogom Olge Petrović u kultnoj seriji "Pozorište u kući", pa mu je njena kritika bila najvažnija. "Imao sam tremu kada je ona gledala insert iz filma. Njoj se jako sve svidelo i znam da je to najiskrenije rekla. Bilo mi je mnogo lakše i na samoj premijeri, nisam imao tremu jer sam dobio zeleno svetlo kod mame", priča Toma.

Sa Džekom Savoretijem promoviše treći album."Često nas puštaju na radiju i televiziji, svirali smo ovog leta i na 16 festivala u Britaniji od Glastonberija, preko T in the park", navodi muzičar koji je u Beogradu imao perspektivan sastav Rok terapija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track