Rege festival u Domu omladine Pančevo
Foto: Printscreen

30. i 31. avgust

Rege festival u Domu omladine Pančevo

Pop kultura -
Ovogodišnji podnaslov je "Made In Serbia", a želja organizatora je da se predstave najaktuelniji, najznačajniji i najkvalitetniji bendovi, soundsistemi i selektori sa srpske rege scene

U Pančevu će 30. i 31. avgusta biti održano 6. izdanje festivala rege muzike "Reggae Serbia Fest 2013", na kojem će glavni izvođači biti ZAA iz Kruševca i Irie FM iz Beograda.

Ovogodišnji podnaslov je "Made In Serbia", a želja organizatora je da se predstave najaktuelniji, najznačajniji i najkvalitetniji bendovi, soundsistemi i selektori sa srpske rege scene, najavio je danas direktor Doma omladine Pančevo Nenad Maletin.

"Inspirisan sve većom popularnošću rege muzike, čije poruke mira, ljubavi i tolerancije već decenijama ne gube na aktuelnosti, festival je postao prepoznatljiv kao mesto za razmenu iskustava i ideja, za promociju važnih tema poput ekologije, održivog razvoja, razumevanja među narodima ili verskim grupama", ističe se u najavi "Rege Srbija festa".

Oba dana festivala program počinje u 18 sati i završava se u dva sata iza ponoći u Letnjoj bašti Doma omladine Pančevo.

U petak nastupaju Shone Al Capone, Treša & Gaggie i Irie FM iz Beograda, King Shone (Pančevo), Kilo Kilo (Novi Sad) i Cooby (Leskovac).

U subotu učestvuju King Calypso (Lazarevac), Superstar selekta (Novi Sad), Jah Mešenjah (Gornji Milanovac), ZAA (Kruševac), kao i Đango Hi Fi i Đans (Beograd).

Kao prateći program obezbeđeni su štandovi za izlaganje i prodaju rukotvorina inspirisanih afro-rege motivima. Izlagačko mesto na štandu je besplatno.

Za posetioce koji dolaze van Pančeva obezbeđen je kamp koji je besplatan za one koji kupe komplet karata za festival. Cene u pretprodaji su prustupačne - 200 dinara po danu ili 300 dinara za oba dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track