Nagrada publike u Sarajevu za film Krugovi

Niže uspehe

Nagrada publike u Sarajevu za film Krugovi

Pop kultura -
Film koji je snimljen u koprodukciji Srbije, Nemačke, Francuske, Slovenije i Hrvatske, dobio je zavidnu ocenu publike - 4,86

Film "Krugovi" reditelja Srdana Golubovića osvojio je Nagradu publike na Sarajevo Film Festivalu, saopštio je danas domaći distributer "Tak".

Film koji je snimljen u koprodukciji Srbije, Nemačke, Francuske, Slovenije i Hrvatske, dobio je zavidnu ocenu publike - 4,86. Drugi na listi publike na fetsivalu koji je završen proteklog vikenda bio je film "Omar" reditelja Hanija Abu-Aasada.

Na trećem mestu našao se kanski pobednik "Plavo je najtoplija boja" Adbelatifa Kešiša, a na četvrtom film "Epizoda u životu berača željeza" bošnskog oskarovca Danisa Tanovića.

U konkurenciji dokumentarnog filma nagradu u Sarajevu osvojio je libanski film "Svet koji nije naš".

"Krugovi", savremena priča o jednom herojskom delu i njegovim pozitivnim posledicama, nižu uspehe i nagrade širom sveta još od premijere početkom ove godine na Sandens festivalu (SAD).

Ranije danas stigla je i vest iz Austrije da je ovaj film osvojio glavnu nagradu na festivalu "Novi domaći otadžbinski film", koji je održan u Frajštatu.Tamošnji žiri obrazložio je da je Srdan Golubović genijalno dramaturški prikazao kompleksnost teme "tako da nas je film od prve do poslednje sekunde zakovao za stolice".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track