Jelena Lengold gost Večeri na Kosančiću

30. avgusta

Jelena Lengold gost Večeri na Kosančiću

Pop kultura -
Ona će čitati priče iz nedavno objavljene zbirke "U tri kod Kandinskog" u izdanju "Arhipelaga". Nove priče istaknute srpske spisateljice pripovedaju o svakodnevici, ljubavi i strasti, intimi, razumevanju

Književnica Jelena Lengold biće u petak, 30. avgusta, gost drugog ciklusa književno-muzičkih "Večeri na Kosančiću" koje organizuje Narodna biblioteka Srbije.

Ona će čitati priče iz nedavno objavljene zbirke "U tri kod Kandinskog" u izdanju "Arhipelaga". Nove priče istaknute srpske spisateljice pripovedaju o svakodnevici, ljubavi i strasti, intimi, razumevanju, trenucima u kojima se čovek odjednom nađe pred neočekivanim uvidima i otkrićima, o sredovečnom iskustvu života, potrebi za drugim i o izazovima emotivnog života, navodi se u saopštenju NBS.

Zbirka priča "U tri kod Kandinskog" usledila je nakon knjige "Vašarski mađioničar", za koju je Jelena Lengold dobila Evropsku nagradu za književnost.

Narodna biblioteka Srbije, u okviru akcije "Povratak knjige na Kosančićev venac" od juna do septembra, organizuje književno-muzičke "Večeri na Kosančiću".

Povodom obeležavanja Dana sećanja na razaranje nacionalne biblioteke 1941. godine, NBS je 2012. godine pokrenula akciju pod nazivom "Povratak knjige na Kosančićev venac" i uputila poziv svima da se okupe i donesu knjigu koju će ostaviti na lokalitetu kao podsećanje na uništavanje nacionalne i svetske kulturne baštine.

U želji da nastavi sa akcijom, biblioteka ove godine nastavlja sa drugim cikusom "Večeri na Kosančiću", koje su izazvale veliku pažnju javnosti i posetilaca tokom prošlogodišnjih letnjih čitanja proze i poezije istaknutih srpskih književnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track