Slušaj vest

Na Met Gali 2025. godine, hrana je morala da bude jednako spektakularna kao i moda – zato je magazin Vogue angažovao dobitnika prestižne Džejms Berd nagrade, šefa kuhinje Kvamea Onvačija (Kwame Onwuachi), da osmisli ekskluzivni meni za ovu glamuroznu noć.

Večera je započela nešto posle 20 časova. 

Prvo jelo bila je salata od papaje i piri-piri začina, uz krastavce u marinadi od karipskog bilja.

Glavno jelo činila je kreolska pečena piletina sa limunskom emulzijom, pirinčem i graškom, uz sveži, domaći ljutu sos. Kao prilog – zapečeni zeleniš sa slaninom i proja sa puterom od meda i karija.

Za kraj – prava poslastica: Bodega Special brauni sa musom od krofne posute šećerom u prahu, kao i zlatni kolač sa slatkom pavlakom od meda i pečenim ogrozdima.

– U svakom jelu nalazi se drugačiji aspekt crnačke kulture iz celog sveta, prikazan na najvišem nivou – rekao je šef kuhinje Onvači.

Pogledajte u galeriji najveće promašaje na Met Gali 2025:

Najveći promašaji na Met Gali 2025 Foto: Doug Peters / Alamy / Profimedia, Christopher Polk / Shutterstock Editorial / Profimedia, Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia

Dok su gosti uživali u delikatesima na Met Gali gde jedna ulaznica košta 75.000 dolara, reperka Megan Di Stejlon je diskretno snimala atmosferu, otkrivajući detalje koje publika inače nikada ne vidi. Zahvaljujući njoj, zavirili smo u tanjire slavnih i dobili autentičan osećaj kako izgleda večera na najvećem modnom događaju godine.

Zabranjena hrana

Postoji stroga crna lista zabranjenih namirnica, koju je sastavila lično Ana Vintur. Zaboravite na beli luk, crni luk, vlajčice, peršun - sve što prlja zube, kvari dah, ostaje između zuba - brižljivo je eliminisano.

 Bonus video: Mama daje deci večeru u 3 popodne

Mama daje deci večeru u tri popodne Izvor: TikTok/ aims.lc