Bojd piše o matorom agentu 007

Bojd piše o matorom agentu 007

Stil -
Britanski književnik Vilijam Bojd je treći pisac koga je poslednjih godina pozvala Fondacija Fleming da napiše roman o Bondu, koji bi trebalo da bude objavljen krajem godine

LONDON - Čuveni britanski superšpijun Džejms Bond ponovo će se naći u opasnosti u novom, zvaničnom romanu autora Vilijama Bojda koji će biti objavljen dogodine.

Britanski književnik rekao je da će svoje poznavanje špijunskog sveta iz 60-ih i doba Hladnog rata iskoristiti da bi napisao novu avanturu lika koji je stvorio Jan Fleming i koji je vremenom postao književni i filmski fenomen.

Bojd je treći pisac koga je poslednjih godina pozvala Fondacija Fleming da napiše roman o Bondu. Pre njega su to uradili američki autor Džefri Diver i Sebastijan Folks.

Bojd je poznat po romanima "Nespokoj" koji je u Srbiji izdao "Evro Đunti" , "A Good Man in Africa" (Dobar čovek u Africi), "Sudbina Natali 'X'" u izdanju "LOM"-a.

"Nikada nisam upoznao Fleminga, ali sam znao nekoga ko ga je dobro poznavao i pisao sam mnogo o Flemingu", rekao je Bojd.

On je objasnio da će njegov Bond, koji je sada u 40-im, avanturu doživeti krajem 60-ih. Druge detalje nije želeo da otkrije.

Knjigu će krajem 2013. objaviti Džonatan Kejp, Flemingov izdavač, a u SAD će je objaviti kompanija "Harper Collins".

Ove godine film o Džejmsu Bondu "Dr. No" slavi 50 rođendan, a u oktobru se očekuje premijera novog filma "Skyfall".

Romani o Džejmsu Bondu među najobjavljivanijima su u svetu i prodati su u preko 100 miliona primeraka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track