Uskoro ulica Milana Mladenovića u Zagrebu

Uskoro ulica Milana Mladenovića u Zagrebu

Stil -
Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine Zagreb odlučio je da uputi predlog u proceduru i na javnu raspravu

ZAGREB - Hrvatska prestonica uskoro bi mogla da ima ulicu koja će nositi ime beogradskog muzičara i frontmena Ekatarine Velike Milana Mladenovića. Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine Zagreb odlučio je danas da uputi u proceduru i na javnu raspravu u veća gradskih četvrti predlog za imenovanje novih ulica u gradu među kojima je i Ulica Milana Mladenovića.

Predlog za Ulicu Milana Mladenovića, koji je rođen u Zagrebu, obrazložen je time da je on kao pevač beogradske grupe Ekatarina Velika (EKV) bio medijski vrlo zanimljiv. Grupa je, kako je rekao predsednik odbora Marin Knezović, bila popularnija u Hrvatskoj nego u Srbiji i ostavila je veliki trag u popularnoj muzici bivše države, prenela je Hrvatska radiotelelvizija na svom portalu.

Prema Knezovićevim rečima, osim Ulice Milana Mladenovića, predloženo je da još jedna rok zvezda s ovih prostora dobije ulicu u Zagrebu i to Karlo Metikoš koji je bio popularan u bivšoj SFRJ i delu Evrope. Predlog je da ovim muzičarima naziv dobiju ulice u istočnom delu Zapruđa.

Uz ove, odbor je predložio nazive još nekoliko ulica - Šetalište Vesne Parun (hrvatska pesnikinja druge polovine 20.veka), Ulice Safveta bega Basagića, Parka 145 brigade Hrvatske vojske i Parka dubravskih branitelja. Knezović je ocenio da je predlog za imenovanje ulice Safveta bega Vasagića "civilizacijski iskorak" jer je reč o bošnjačkom preporoditelju, ali i Zagrepčaninu i osobi čvrsto povezanoj s bošnjačkom i hrvatskom kulturom.

http://www.youtube.com/watch?v=5bJz2Wsot7w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track