Lekovi iz prirode!

Može i bez tableta

Lekovi iz prirode!

Stil -
Zaboravite farmaceutske preparate i prirodnim putem se rešite nekih početnih simptoma bolesti

Hranom protiv tegoba!Skoro svi farmaceutski preparati uz pozitivne efekte često imaju vrlo štetne propratne efekte - dok uklanjaju bolest ili njene simptome, oni podmuklo uništavaju vitalne organe poput jetre ili želuca. Kod hroničnih oboljenja jednostavno nemamo izbora, ali kada su u pitanju blage tegobe poput upale mišića, blage depresije ili nesanice, stvarno se ne treba trovati tabletama jer priroda ima rešenje za sve naše probleme.

Nesanica - piletina

Meso peradi je bogato triptofanom, aminokiselinom koja učestvuje u proizvodnji melatonina, hormona spavanja. Za najbolje rezultate treba pojesti oko 100 grama piletine dnevno.

Depresija - smeđi pirinač

Ugljeni hidrati iz njega pomažu u regulaciji serotonina, koji kontroliše raspoloženje i potiskuje depresiju. Dnevno bi trebalo pojesti oko 200 grama kuvanog smeđeg pirinča.

Bol u mišićima - trešnje

Sadrže iste protivupalne enzime koji se nalaze u ibuprofenu, a pritom ne uništavaju želudac. Bogate su vitaminom C i E, gvožđem, magnezijumom, kalijumom i kalcijumom. Preporuka je da se jedu pre vežbanja. Dnevni unos treba da bude najmanje 20 grama ili dve čaše soka od trešanja.

Problemi s pamćenjem – semenke suncokreta

Bogate su vitaminom E, koji štiti mozak i neurone od štetnog dejstva slobodnih radikala i nusprodukata metabolizma. Preporučena dnevna doza je oko 6 grama.

Bol u želucu - menta

Brojna istraživanja pokazala su da menta ne samo da pomaže varenju već ublažava i upalne procese u želucu i crevima. Kako biste izbegli gorušicu nakon večere, pojedite dve bombone od peperminta ili popijte šoljicu čaja od mente.

Erektilna disfunkcija - beli luk

Materija koja ovoj namirnici daje specifičan miris i ukus, alicin, ujedno je i snažni antioksidans, koji smanjuje visoki krvni pritisak i popravlja cirkulaciju, a to može dovesti do čvršće i dugotrajnije erekcije. Za pozitivne efekte trebalo bi dnevno pojesti barem dva čena.Starenje kože - narandžeKao i svi citrusi, narandže su bogate vitaminom C, koji je telu neophodan za proizvodnju kolagena i elastina, dva proteina koji kožu čine elastičnom i zdravom. Dnevna doza je jedna narandža ili dva decilitra soka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track