Rambo se vraća kući

Prvo polufinale Evrosonga!

Rambo se vraća kući

Stil -
Crnogorski predstavnik nije uspeo da se plasira u finale izbora za Pesmu Evrovizije

Muzička smotra u „kristalnoj avetinji“!Završeno je prvo polufinale 57. izbora za Pesmu Evrovizije. U finale, koje će se održati 26. maja, plasirali su se Rumunija, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Kipar, Grčka, Rusija i Irska.

Najveću euforiju, kako se i očekivalo, izazvale se predstavnice Rusije Buranovske babuške, čiji je izlazak na scenu ispraćen višeminutnim ovacijama, a najveće iznenađenje izazvao je prolazak Mađara u finale. Za crnogorskog predstavnika Ramba takmičenje je završeno jer nije uspeo da uđe u finale, nego će morati na magarca, pa doma.

Finalistima koji su sinoć osvojili najviše glasova publike i stručnog žirija pridružiće se 24. maja, posle druge polufinalne večeri, još deset finalista, kao i velika evrovizijska petorka: Italija, Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Španija i ovogodišnji domaćin Azerbejdžan. U četvrtak će nastupiti i srpski predstavnik Željko Joksimović.

Iako su organizatori objavili da su karte rasprodate, dvorana je bila avetinjski prazna, ukoliko se izuzmu prvi redovi u parteru i tribinama tik do glamuroznog stejdža. Time su potkrepljene glasine da je ulaznice otkupila vlada Azerbejdžana i podelila ih svojim službenicima, koji nisu došli.

Grkinja najlepša

Gledaoci su grčku predstavnicu Elefteriju Elefterio proglasili najlepšom učesnicom Evrosonga.

- Nisam mogla da poverujem kada su mi rekli da sam mis Evrosonga. Hvala svima koji su glasali za mene - komentarisala je Elefterija.

Prvih 10 finalista

Rumunija, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Kipar, Grčka, Rusija, Irska .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track