Tajland - raj za hedoniste!

Tajland - raj za hedoniste!

Stil -
U poslednjoj deceniji ova zemlja je postala jedna od najatraktivnijih i najposećenijih destinacija na svetu

Putovanje koje će vas ostaviti bez daha!Tajland, ili po starom imenu Sijam, prelepa je zemlja u samom srcu jugoistočne Azije. Turisti njena ostrva i obalu rado posećuju u svim godišnjim dobima, a ova zemlja svakako je jedna od omiljenih destinacija jer je uživanje u prirodnim lepotama, gostoprimstvu lokalaca i neobičnoj kuhinji nešto što se pamti celog života.ZnamenitostiOsim čarobnih peščanih plaža, na ovom putovanju možete videti i više od 300 tajlandskih hramova, od kojih je najsvetiji Vat Pra Kaeo, koji se nalazi u kompleksu kraljevske palate. U njemu je Smaragdni Buda, koji zapravo nije prekriven smaragdom, već jantarom. Pred njim i Tajlanđani i turisti ostavljaju cveće i pale štapiće, jer se smatra da to donosi sreću.

KuhinjaKuhinja ove zemlje poznata je po brojnim namirnicama i začinima koji se koriste za pripremu jela. Tajlanđani su specifični po tome što nemaju tačno određeno vreme za obroke, već jedu onda kad su gladni. Oni se prema hrani odnose s velikom dozom poštovanja i obožavanja i drže se pravila „Ko ne jede očima, neće jesti ni zubima“, pa im je posebno važan vizuelni doživljaj hrane. Glavni sastojak skoro svakog obroka je pirinač, a ako poželite da uz večeru popijete vino ili neko alkoholno piće, primetićete da jedna čaša košta koliko i ceo obrok.

SaobraćajZa kretanje po gradovima preporučuju se taksi i tuk-tuk, koji su veoma jeftini, ali unapred morate biti spremni na veliku gužvu. Tuk-tuk je zanimljiva turistička atrakcija, sličan je trokolici, a najbolji vozači vožnju pretvaraju u pravu akrobaciju.PijaceU glavnom gradu Bangkoku posebna zanimljivost su ploveće pijace, na kojima se prodaju voće, povrće, orhideje i kopije bukvalno svih svetskih modnih marki.Rajske plažeBeli pesak, ležaljke između stabala palmi, ispijanje kokosovog mleka, opuštanje uz jogu i meditaciju obećavaju pravi odmor, a tokom noći možete uživati na ludim žurkama jer ova zemlja pruža mnogo dobre zabave i provoda.Ostrva koja obavezno treba posetiti su Koh Pangan, Koh Čang i Pi Pi, na kojima je sniman film „Plaža“ s Leonardom Dikapriom u glavnoj ulozi.

Masaža

Na ovom putovanju nikako ne smete propustiti čuvenu tajlandsku masažu, koja je postala popularna u celom svetu zbog posebnog ugođaja. Cene su vrlo povoljne, pomoći će vam da se skroz opustite, a to nezaboravno iskustvo prepričavaćete mesecima! Na Tajlandu cveta medicinski turizam, jer su cene estetskih operacija znatno niže nego u ostatku sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track